Hlásenie o pobyte trojročného dieťaťa na úrade práce

amairim
29. jún 2016

Ahojte, som si vedoma, ze to tu urcite niekde na fore je.
Prosim vas, dcera mala minuly tyzden 3 roky. Som na rodicovskej s mladsim dietatom. Nahlasit, ze je dcera so mnou doma musim osobne, alebo staci mailom,pripadne telefonicky? Vypisuje sa na mieste nejake tlacivo?
Volala som na nas urad, pani mila, ze ma prepoji a tam mi nik neberie. Dnes maju dlhy den a manzel je doma, tak ci mam sadnut do auta a vyuzit tuto prilezitost.
Dakujem pekne za info

hradnapani
29. jún 2016

@amairim co si pamatam, tak tam musi byt tvoj podpis. tak bud osobne alebo postou a mailom si over, ci to dostali. je mozne, ze ti povedia aj inu moznost, ale to sa na uradoch stava, co mesto to iny zvyk 😉 ja vsak vzdy preferujem osobny kontakt a potvrdenie prebratia dokumentu, pre istotu

alicia14
29. jún 2016

Mne poslali priamo na adresu trvalého bydliska tlačivo, ktoré som potom odniesla na UPSVAR v mieste bydliska. Cca 3 tyzdne po dovršení synových troch rokov.

alllexis13
29. jún 2016

@alicia14 prosim ta,o to tlacivo si si poziadala,alebo ti ho poslali samy od seba?

amairim
autor
29. jún 2016

@hradnapani
@alicia14
Dakujem zienky, idem teda tam. ale taaaaak sa mi nechce. Snad tam nebude vela ludi v tomto teple. Pekny den prajem

hradnapani
29. jún 2016

@amairim urcite tam nebude ludi, toto mam odskusane v horucavach 😀 len aby tam oni boli 😉

amairim
autor
29. jún 2016

@hradnapani neblazni, toto mi ani nenapadlo. Vsak este nie su prazdniny. 🙂

hradnapani
29. jún 2016

@amairim len zartujem 😎

anetkaadamko
29. jún 2016

pokiaľ si doma na MD alebo RD s mladším dieťaťom, tak staršie keď má 3 roky nemusíš hlásiť......musíš nahlásiť až bude mať mladšie 3 roky a ty budeš napr. v práci...atď

miku1
29. jún 2016

@amairim Pokiaľ si doma s druhým dieťaťom, tak nemusíš hlásiť. Až keď ti skončí druhý rodičák, nahlásiš obe naraz.

petruldo
29. jún 2016

@anetkaadamko
@miku1 áno dievčatá, máte pravdu ale to by sme museli žiť v štáte kde sa zákony aj dodržiavajú, teda štátnymi inštitúciami.
moja skúsenosť so sociálkou v žiline: caa 1-2 mes. po 3 rokoch staršieho /mladšia 1,5 ja na RD/ mi o 9.tej hodine zvonila kontrola zo sociálky, takže tak, ušetrila som si síce cestu na úrad, ale dostala som sa do systému a to protiprávne.

miku1
29. jún 2016

@petruldo Ja som to v máji riešila...Keď mi skončil rodičák na mladšiu, prišiel mi papier zo sociálky, že ju mám nahlásiť. Staršiu dcéru vôbec nespomínali, len tú mladšiu. Zhodou okolností som ešte ráno v ten deň posielala tlačivá z netu stiahnuté pre obe dcéry. Keďže oni mi v liste udali inú adresu, než na akú som poslala tlačivá ja, tak som tak zavolala a povedala som im, že som to odoslala inam, vraveli, že nevadí, že sa to k nim aj tak dostane. A staršieho si mala v škôlke, alebo doma?

petruldo
29. jún 2016

@miku1 doma

miku1
29. jún 2016

@petruldo Ja som mala staršiu v škôlke...a dokonca som vyše roka aj robila...Nejak som sa pozabudla, a tak som to riešila naraz.

amairim
autor
29. jún 2016

@anetkaadamko
@miku1 no dievcata, presne to som sa dozvedela uz na mieste. To by mi predtym mohli zodvihnu telefon a mohla som si userit cestu ☹ (pol hodinky, tam a pol spat).Nevadi, mam to za sebou, tak o rok a pol som tam znova.

miku1
29. jún 2016

@amairim Skoda, ze si si to nedala do googlu. Tam by si si to precitala. 🙂

dada7701
29. jún 2016

...ja som teraz vypisovala papier a osobne zaniesla..

amairim
autor
29. jún 2016

@miku1 no mohla som, mas pravdu. Az teraz som si vygooglila tlacivo, ze je to tam uplne naspodu posledna veta.
V tom pripade nechapem, co chceli tie mile tety od @petruldo

miku1
29. jún 2016

@amairim Tie mile tety som teda ani ja nepochopila. To su proste nase urady ...

gretocka
29. jún 2016

tak mna mile tety navstivili uz pred tretimi narodeninami dcerky... prisli, doniesli tlacivo, nechali cas na vypisanie, zobrali ho a odisli 🙂 Ale kedze to bolo v juni, malu som este jul a august mala doma a od septembra sla do skolky, tak som v auguste musela naklusat na urad doniest novo-vypisane tlacivo, ze ide do skolky....

alicia14
29. jún 2016

@alllexis13 poslali mi ho sami od seba

sharmana
29. jún 2016

@gretocka to nemyslíš vážne, že prišla sociálka k tebe kvôli tomuto? to už je aká drzosť. Ved proste ked majú matky povinnosť to nahlásiť, tak to majú nahlásiť. Ale prečo chodí sociálka otravovať? A ešte aj pred 3. narodeninami? Trošku zachádzajú za hranice. To ako keby prišli z daňového úradu ku mne domov, ešte pred ukončením lehoty na podanie danového priznania, doniesli mi tlačivo a počkali kým ho vypíšem. Akože sila

evittam
29. jún 2016

@sharmana Asi tak nejak - s tým DP si to "zabila" 😀 😀 😀 . No ak by toto spravili mne tak im pekne poďakujem za ich čas a obťažovanie sa - samozrejme pred dverami a vypoklonkujem ich s tým, že im to určite včas doručím. To kde sme toto?! Fakt, že sila. Nestíham sa diviť. 😕

katarinamarkova
29. jún 2016

@amairim ak si na rodičovskej nemusíš.....
ale pridám svoju skúsenosť
ja: moja dcérka bude mať v máji 3 roky a som s mladšou na rodičovskej? musím vám teda niečo hlásiť?
pani xy: nie samozrejme že nie, ste na rodičovskej, až potom, keď vám rodičovská skončí....

v máji......
xy ( telefonát ): prepáčte, ihneď sa dostavte, neposlali ste nám prehlásenie, kto sa vám o dieťatko stará, už mala 3 roky! to ste o tom nevedeli?
ja: vraveli ste že nemám nič hlásiť, lebo....
xy: prosííím??? to odkiaľ máte? hlásiť to treba, zákon ten a ten o tom jasne hovorí!
ja: som presvedčená o tom, že nič hlásiť nemusím keď som na RD, ale ak vám to spraví dobre ja vám to tlačivo donesiem......

o 2dni
ja ( pani xy som doniesla vyplnené tlačivo aj s kópiou mailu z odpoveďou priamo z ústredia, že ak je rodič na RD táto povinnosť sa ho netýka!!! )
xy: to čo je?
ja: to je to čo ste odo mňa žiadali a len tak zbytočne ma preháňali s ročným a 3ročným dieťaťom! vaše meno som nespomenula......
xy: no ale viete, ja si to tu nemôžem pri každom pracne vyhľadávať či je alebo nie je na RD.....
ja: ale ja som vám tvrdila, že na RD som!!!
xy: vy ste nejaká moc iniciatívna, nie?
ja: (.....čo na toto povedať.......s debilom sa človek ani rozumne pohádať nemôže.......milá pani xy.......poprosím aspoň v duchu pre vás od toho tam hore, nech vám dá trošku IQ a EQ navyše........ 🙂 pretože toto bola snáď jej posledná perlička z mnohých za tých pár r. čo som v jej starostlivosti )

martinabreza
29. jún 2016

Baby nič v zlom ale nemám ani šajnu o čom to tu točíte bezurážky .Moj bude mať za mesiac 3 roky ale nikam sa nechystám.

amairim
autor
29. jún 2016

@katarinamarkova no a je to tu. teda mne moja mila teta povedala, ze som nemusla prist, ale ze ked uz tam som, tak to vybavime 🙂 aj tak musim ist o rok a pol s mladsim. Vsetko by bolo jednoduchsie, keby mi tam predtym niekto zodvihol ten posahany telefon.
Tvoja pani xy musi byt suprova zenska 🙂
@martinabreza no co ti na to povedat, cakaj doma a ak niekto zacne riesit za teba, spomen si prosim na tuto diskusiu a daj vediet, ako si ty pochodila. Nech mame informuaciu, ako to v ktorom okrese prebieha a aka je skutocna prax 🙂

katarinamarkova
29. jún 2016

@amairim 🙂 veru je
doteraz mi riadne ostalo v pamati, keď som ju presviedčala o tom, že áno, tú žiadosť vypísanú na tlačive vytlačenom priamo z ich stránky upsvar, prebrať môže - musí!, to že s tou v jej šuflíku má zhodné všetky kolonky a riadky sú len trošku posunuté, nevadí, že keby som jej aj žiadosť rukou písanú doniesla má ju prebrať 🙂
tiež ma vtedy dostala otázkou, či som lenivá si prísť k nej pre tú jej šuflíkovú žiadosť....
áno som, lenivá, cestovať s pár dňovým dieťaťom, pár dní po pôrode v letných horúčavách 25 km pre papier, kt. si viem doma vytlačiť 🙂

katarinamarkova
29. jún 2016

@amairim ešte taka pikoška na zamyslenie k tej ,,super,, ohlasovacej povinnosti, nad kt. som sa posedný rok zamýšlala......
tá najmenšia mala 2r. keď šla do škôlky a ja som nastúpila do práce.
pri 2r. dieťati nikoho netankuje, kto sa oň stará, keď maminka je 8 h denne v práci 🙂

zan33
29. jún 2016

http://najmama.aktuality.sk/clanok/234260/komu-...

Maly mal vcera tri roky a toto je teda pre mna novinka. Esteze som nahodou natrafila na tuto diskusiu 🙂

amairim
autor
29. jún 2016

@katarinamarkova no vidis,asi nie. Hlavne, ze ti idu odvody zo mzdy......a platis dane. TOTO je v tej chvili dolezite! Nie blaho a zdravie tvojich deti do troch rokov.
Ja stale tajne dufam, ze sa sem prida do diskusie niekto z uradu a pekne nas zotrie a ozrejmi nam,ako to funguje.
Len musim povedat, na obhajobu vsetkych zucastnenych, ze tu len prisievaju vlastnymi skusenostami, nie nenavistnymi fantasmagoriami na vsetkych uradnikov vseobecne.