Extistuje príplatok k prídavku na dieťa?

Ahojte, našla som na internete, že existuje tento príspevok, keď sa na dieťa neuplatňuje daňový bonus. Samozrejme 1 úradníčka o tom nikdy nepočula, ďalšia že na to majú nárok iba ak sú rodičia na dôchodku. Poberáte ho niekto? Aké su naozaj podmienky na jeho vyplatenie?

veronikastrickova
autor
4. apr 2018

@evittam dieta je zverene sudom mne, ja nepracujem cize ak spravne chapem narok mam

veronikastrickova
autor
4. apr 2018

A nieje ani uplatneny danovy bonus nan

evittam
4. apr 2018

@veronikastrickova Ak splnas uvedené podmienky nároku tak ho mas.

veronikastrickova
autor
4. apr 2018

@evittam a musim poberat dochodok? Ja uz som fakt debil z toho

nikenzi
4. apr 2018

@veronikastrickova mas narok na priplatok ak: si na starobnom alebo invalidnom dochodku + si nezamestnana + nepoberas danovy bonus + poberas pridavky na dieta. 🙂 Ak nesplnas vsetky tieto veci, nemas nan narok. 🙂

fidorka7
4. apr 2018

@veronikastrickova nie nemáš ak nie si zároveň na plnom ID.

savmebej
4. apr 2018

Mas narok ak si na invalidnom,nemusi byt plny invalidny

andula09
5. apr 2018

Prečo by si si ho neuplatňovala? Však každá korunka sa zínde, či?

veronikastrickova
autor
5. apr 2018

Nie som invalid, ale teda naozaj kazdy o tomto pisal inak aj mi hovorili rozny ludia rozne informacie.
@andula09 ale pravda kazda korun navyse sa zide, ked som sama s dietatom

nikenzi
5. apr 2018

@veronikastrickova aj ja som sama. Preto viem ze nemas narok na nic. Jedine dlhsia materska a upravu pracovneho casu v zamestnani. Štát slobodne matky "nepozna", preto si mas ziadat vyzivne od otca na dieta a do jeho troch rokov aj na seba. Bohužiaľ ☹

veronikastrickova
autor
5. apr 2018

@nikenzi v praci mi neupravia pracovny cas a mam zdravotne problemy

fidorka7
12. apr 2018

@savmebej musí byť plný ID - musí preukázať pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť viac ako 70%, teda plný ID 😉

magg424
13. apr 2018

nielen ze miera poklesu schopnosti vykonavat zarobkovu cinnost musi byt nad 70% ale ten clovk nesmie pracovat, su totiz invalidi ktory pracuju a tym padom si.mozu uplatnit danovy bonus... takze narok mas ak si ID na 70% alebo starobny dochodca A zaroven nepracujes...... to ze si nezamestnana neznamena ze robit nemozes,tym padom si mozes danovy bonus uplatnit ak sa zamestnas

evittam
13. apr 2018

@nikenzi Dlhšia MD neexistuje, teda len pre osamele matky same sa starajuce o dieta a to z 34tyzdnov na 37.

nikenzi
13. apr 2018

@evittam no ved pise ze je slobodna matka 🙂

veronikastrickova
autor
13. apr 2018

@nikenzi uz mam vsetko vyzistene, niesom invalid, v tomto sa informacie na urade rozchadzali 🙂

9lf9
13. apr 2018

V tvojom pripade narok nemas

9lf9
13. apr 2018

@veronikastrickova nie je podmienka len plny ID moze byt aj starobny dochodok alebo opatrovatelsky + podmienka nemozes pracovat. Ked si pozries ziaadost tam pekne vidiet moznosti pre opravnenu osobu.

veronikastrickova
autor
13. apr 2018

@9lf9 ja uz to mam davno zistene, staci sa pozriet hire na datum prispevku 🙂 ale nemazem tuto diskusiu iba kvoli tomu, ze niekomu to moze pomoct, kedze kolko uradnikov-tolko nazorov nan

evittam
13. apr 2018

@nikenzi No len dieta uz ma vyse roka cize uz ma po MD.