Ahojte, našla som na internete, že existuje tento príspevok, keď sa na dieťa neuplatňuje daňový bonus. Samozrejme 1 úradníčka o tom nikdy nepočula, ďalšia že na to majú nárok iba ak sú rodičia na dôchodku. Poberáte ho niekto? Aké su naozaj podmienky na jeho vyplatenie?
@evittam dieta je zverene sudom mne, ja nepracujem cize ak spravne chapem narok mam
A nieje ani uplatneny danovy bonus nan
@veronikastrickova Ak splnas uvedené podmienky nároku tak ho mas.
@evittam a musim poberat dochodok? Ja uz som fakt debil z toho
@veronikastrickova mas narok na priplatok ak: si na starobnom alebo invalidnom dochodku + si nezamestnana + nepoberas danovy bonus + poberas pridavky na dieta. 🙂 Ak nesplnas vsetky tieto veci, nemas nan narok. 🙂
@veronikastrickova nie nemáš ak nie si zároveň na plnom ID.
Mas narok ak si na invalidnom,nemusi byt plny invalidny
Prečo by si si ho neuplatňovala? Však každá korunka sa zínde, či?
Nie som invalid, ale teda naozaj kazdy o tomto pisal inak aj mi hovorili rozny ludia rozne informacie.
@andula09 ale pravda kazda korun navyse sa zide, ked som sama s dietatom
@veronikastrickova aj ja som sama. Preto viem ze nemas narok na nic. Jedine dlhsia materska a upravu pracovneho casu v zamestnani. Štát slobodne matky "nepozna", preto si mas ziadat vyzivne od otca na dieta a do jeho troch rokov aj na seba. Bohužiaľ ☹
@nikenzi v praci mi neupravia pracovny cas a mam zdravotne problemy
nielen ze miera poklesu schopnosti vykonavat zarobkovu cinnost musi byt nad 70% ale ten clovk nesmie pracovat, su totiz invalidi ktory pracuju a tym padom si.mozu uplatnit danovy bonus... takze narok mas ak si ID na 70% alebo starobny dochodca A zaroven nepracujes...... to ze si nezamestnana neznamena ze robit nemozes,tym padom si mozes danovy bonus uplatnit ak sa zamestnas
@nikenzi uz mam vsetko vyzistene, niesom invalid, v tomto sa informacie na urade rozchadzali 🙂
V tvojom pripade narok nemas
@veronikastrickova nie je podmienka len plny ID moze byt aj starobny dochodok alebo opatrovatelsky + podmienka nemozes pracovat. Ked si pozries ziaadost tam pekne vidiet moznosti pre opravnenu osobu.
@9lf9 ja uz to mam davno zistene, staci sa pozriet hire na datum prispevku 🙂 ale nemazem tuto diskusiu iba kvoli tomu, ze niekomu to moze pomoct, kedze kolko uradnikov-tolko nazorov nan
@veronikastrickova
https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...