Exmanžel je vo väzení. Mám nárok na výživné?

martina21
8. dec 2009

ahojte, potrebujem radu. zhruba pred mesiacom som podavala trestne oznamenie na byvaleho koli vyzivnemu, pred dvomi tyzdnami mi prislo len upovedomenie z mesta kde byva ze to tam prezvali policajti..no pred chvilou mi volala byvala svokra ze sa dopocula ze ho chytili a zavreli ale za ine veci, ze mal podmienku koli kradeziam a ze ho zase chytili pri kradezi a ze ho rovno zavreli, len nevie kde nevie kedy nevie nic...myslite ze mi daju policajti o tom vediet?ze proste vedia o tom ze je tam na neho aj koli vyzivnemu trestne a ze to proste volako poriesia ci to musim teraz sama vsetko zistovat a hlavne neviem kde...netusim vobec nic ako sa postupuje, myslim ze asia je len predbezne zadrzany a ze musi prebehnut sud, mam narok si potom nikde to vyzivne ziadat od neho ked uz bude v base, neviem ci ma chapete snad mi bude vediet niekto poradit

lubica69
8. dec 2009

Martinka myslím,že by ti vedeli poradiť na úrade práce sociálnych vecí a rodiny Za neplatičov myslím hradí výživné štát ale neviem či aj spätne Tak si to choď čo najskôr zistiť aby si neprišla o korunky 😉

vefi89
9. dec 2009

Maťka, UPSVaR vypláca náhradné výživné. Vypláca sa aj spätne, ale neviem, za aké obdobie. Musíš si nachystať doklady a šeky, alebo výpisy s účtu, ísť tam a podať žiadosť. Potom by ti mali tie peniaze vyplatiť štát a ten ich bde spätne vymáhať od tvojho ex.
Alebo si nájdi právnika (existuje aj bezplatná právna pomoc, na UPSVaR ti budú vedieť povedať kde je), daj to na sú a na tvojho ex bude vznesená exekúcia. Lenže exekúciu neodporúčam, môže trvať roky, kým sa penňazí dočkáš.
Prajem silné nervy 😉