ahojte, potrebujem radu. zhruba pred mesiacom som podavala trestne oznamenie na byvaleho koli vyzivnemu, pred dvomi tyzdnami mi prislo len upovedomenie z mesta kde byva ze to tam prezvali policajti..no pred chvilou mi volala byvala svokra ze sa dopocula ze ho chytili a zavreli ale za ine veci, ze mal podmienku koli kradeziam a ze ho zase chytili pri kradezi a ze ho rovno zavreli, len nevie kde nevie kedy nevie nic...myslite ze mi daju policajti o tom vediet?ze proste vedia o tom ze je tam na neho aj koli vyzivnemu trestne a ze to proste volako poriesia ci to musim teraz sama vsetko zistovat a hlavne neviem kde...netusim vobec nic ako sa postupuje, myslim ze asia je len predbezne zadrzany a ze musi prebehnut sud, mam narok si potom nikde to vyzivne ziadat od neho ked uz bude v base, neviem ci ma chapete snad mi bude vediet niekto poradit
Maťka, UPSVaR vypláca náhradné výživné. Vypláca sa aj spätne, ale neviem, za aké obdobie. Musíš si nachystať doklady a šeky, alebo výpisy s účtu, ísť tam a podať žiadosť. Potom by ti mali tie peniaze vyplatiť štát a ten ich bde spätne vymáhať od tvojho ex.
Alebo si nájdi právnika (existuje aj bezplatná právna pomoc, na UPSVaR ti budú vedieť povedať kde je), daj to na sú a na tvojho ex bude vznesená exekúcia. Lenže exekúciu neodporúčam, môže trvať roky, kým sa penňazí dočkáš.
Prajem silné nervy 😉
Martinka myslím,že by ti vedeli poradiť na úrade práce sociálnych vecí a rodiny Za neplatičov myslím hradí výživné štát ale neviem či aj spätne Tak si to choď čo najskôr zistiť aby si neprišla o korunky 😉