Ahojte máte niekto informácie/skúsenosť s nejakým finanč. príspevkom pre slobodné matky? 🙂
@liz_lemon áno nevyjadrila som sa úplne presne..osamelá matka 🙂,ale niečo asi "je",len tam sú zase aj iné "kritériá". Známa mala príspevok na veci pre malé-výbavičku,len teraz nwm či od štátu,je osamelá matka...
@johanadlhosova nemyslis nahodou prispevok pri narodeni? ale tam nie je podmienka osamela matka
@liz_lemon nie,niee,toto bol normálne akýsi ďalší príspevok pre jej drobca..,len keď som sa na to pýtala na úrade,samozrejme nikto o ničom nevie.. 🙂,ale na 100% ho dostala
Však ja len tak či sa niekto s niečím takým stretol..
@johanadlhosova a nemohol to byt prispevok od mestskej casti/obce?
@liz_lemon aj to ma už napadlo 🙂,nwm ja som sa len spýtala,či o tom niekto nepočul
@taskataska vďaka ale to viem,nemyslela som to tak,že mám o to záujem ja,len tak čisto informatívne. Či sa s tým niekto náhodou nestretol 🙂.
@johanadlhosova nie je to strasna blbost, co ti povedala znama
@johanadlhosova znama asi poberala davku v hmotnej nudzi, ale ta nie je viazana len na osmaeleho rodica, su tam podmienky pre koho je urcena, precitaj a uvidis, ci tam spadas, ale ak si osamely rodic na RP s minimalnym výživnym a zijem sama v domacnosti s dietatom, tak zhruba by si mala patrit medzi poberatelov
zijes sama , tam malo byt 🙂
Ano, existuje pojem osamela matka. Ta ma narok na dlhsiu matersku (37 tyzdnov). Ci aj na nejaky iny prispevok neviem. Treba kuknut na nete ;)
Vďaka žienky 🙂
@fefe123 spýtala by som sa keby som mohla,nemáme na ňu kontakt,nič. To cez maminu "sa poznáme" .
@johanadlhosova ja som slobodna matka, jedine na co je narok je predlzena materaka, lenze to som este bola vydata. Inac nic ine nieje. Potom je hmotna nudza a ked ju mas tak vies dostat od obce/mesta jednorazovy prispevok na nutne veci do domacnosti(pracka, sporak, chladnicka...) na nic ine narok nema. Ja mozem este ziadat prispevok na rozvedenu manzelku od byvaleho. Nic ine nieje.
@johanadlhosova
ten príspevok na vybavicku,resp.vybavíČku som počula že to je V Dánsku, alebo V niektorých štátoch V zahraničí....Nie je V zahraničí?
@fefe123 mamina o nej tiež nič nevie,už sa dlho nevideli..(nie sú v kontakte). Ale že to bolo dávno čo sa o tom bavili,že to ak aj niekedy niečo také bolo,že sa to už určite aj porušilo a ešte u nás na SVK. Mňa to len zaujímalo,lebo sa mi to nezdalo veľmi reálne,reku či ste sa s tým niektorá nestretli 🙂.Vďaka za diskusiu ;).
@johanadlhosova moja mama desiatky rokov pracovala na mestskom úrade na odbore sociálnych vecí a rodiny. Takže od nej viem, že môžeš ísť na mestský úrad v meste, ktorom bývaš, a od mesta môžeš dostať jednorazovú sociálnu dávku, ak máš nárok. Uvedený príspevok je možné dostať na základe žiadosti raz ročne. Ešte si pamätám že pre sociálne odkázané rodiny pripravovali aj mikulášske balíčky. Ale ako vidím si z nejakej obce, tam neviem ako to funguje. Píšem skúsenosti ako to funguje v meste.
@johanadlhosova pravne predpisy pojem slobodna matka nepoznaju, cize ani ziadny prispevok neexistuje
jedine osamela matka, ktora zije preukazatelne sama, ma narok na dlhsie MD (37 tyzdnov)
inak ziadny prispevok nie je