Existuje aj niečo iné okrem predlženej rodičovskej?

monlili
6. aug 2014

Ahojte, ked mi konci na dalsi rok v aprili materska a do škôlky mi maju zobrat malu na ďalši rok v septembri tak ako mam postupovat? Pracujem ale len 80 hodin mesacne cize ked mi skonci materska tak mi to nebude stacit lebo byvam sama...neexistuje nic okrem predlzenej materskej? Malinku mam zdravu cize mi nepredlzia urcite....

nigguska
6. aug 2014

Bohuzial,nie.....ja mam takto doma maleho vyse roka.....nastastie,mi ho mohli strazit rodicia alebo babka....vedela som to vykryt v praci.....nevedia ti takto nejako pomoct rodicia? stari rodicia?

monlili
autor
6. aug 2014

No ja pracujem ale bude sa mi dat iba tych 80 stale lebo moji rodicia pracuju cize aj toto mam len tak tak....

siska53
6. aug 2014

@monlili zial nie,ja mam doma 4,5r.,ktory sa nedostal ani tento rok do skolky a koncom marca 2015mi konci materska s mladsou..kam dam na 5m.deti netusim,lebo rodicia nam nemozu pomahat s 2detmi...svokrovci uz budu mat na rok 77 a 76r.,moj otec 66,ma i svoje zdravotne problemy tiez a mama tiez uz tolko nevladze..den-dva ano,ale cele dni...a sukromne skolky? To sa mi oplati skor ostat doma na neplatenom...2xcca400€...zial....
Fakt neviem,co vymyslime...

monlili
autor
6. aug 2014

To je neskutocne ako to je nedomyslene v tomto sprostom state !!!

ja_nka
6. aug 2014

No do skolky by ti mohli malu zobrat aj skor (ked uz dovrsi 2 roky) a zalezi od skolky, ci ti ju vemu aj v zabehnutom roku (skusit sa porozpravat o tvojej situacii s riaditelkou). Pripadne si zohnat nejaku pani na strazenie alebo cosi podobne....Drzim palce!

monlili
autor
6. aug 2014

Ja som sa aj pytala u nas, ze ci ju mam dat od tohto septembra do skolky a ona, ze ked.nepracujem na plny uvazok tak netreba...len situacia sa.zmenila zacala som byvat sama takze tych 80 hodin mi nebude stacit aby som platila byt a vsetko ostatne...

monlili
autor
6. aug 2014

A rodicia a malej ocino pracuju cize tiez nemozu stale pestovat 😕 no nieco budem musiet vymysliet uz len ja 😌

simca06022011
6. aug 2014

@monlili jedine riesenie je dat malu do skolky skor (rovno si to chod nahlasit a prihlas ju, nech ti daju vedeit ked sa miesto uvolni) a najdi si pracu na plny uvazok... nic ine sa neda vymysliet bohuzial.

monlili
autor
6. aug 2014

No jedine ale uz mame skolky plne ale pojdem jej povedat co a ako a uvidime ale dakujem 😊

rakywanda
6. aug 2014

malú mám narodenú v lete, do škôlky išla od septembra, musela som dať v práci výpoveď, nemala som ju kam cez leto dať, potom som sa zamestnala ale opäť nastal problém s letnými prázdninami, škôlka bola celé 2 mesiace zatvorená, opäť som musela ostať doma....tento štát by len chcel deti, ale žiadne istoty...škoda reči

michi284
6. aug 2014

@monlili no ja neviem ako u vás, ale u nás tiež nechcú brať deti počas roka len od septembra. a nechceš ju dať už od septembra aj keď len na 4 hodiny denne. v škôlke ich predsa nemusí zaujímať, či ideš na plný alebo aký úväzok, buď ju zoberú alebo nie. ale viem, že veľa mamičiek to riešilo aj tak, že dieťa nahlásilo do škôly od septembra, pár krát tam bolo a doniesli papier, že je choré a nemôže byť v kolektíve a začalo chodiť až potom keď mamina išla do práce. lebo škôlka dostane na dieťa peniaze od septembra a ak nejaké nastúpi v priebehu roka musí to vykriť zriaďovateľ. tak skús ešte takto. ale vieš, keď deti začnú chodiť do škôlky, tak sú chorľavé, tak by bolo možno fajn dať ju od septembra nech si zvykne.

monlili
autor
6. aug 2014

Musim sa nato opytat pretoze maju vela deti ale ked im poviem.ze.ako som na tom tak.mozno mi ju vezmu...a hlavne aj v robote si to budem musiet zariadit...skoda, ze sa neberu deti aj inak.ako od septembra 😞