Ex neplatí alimenty tak, ako mu bolo stanovené súdom.

miriam1983
19. sep 2019

Ahojte 🙂 prosim vas ako to je s alimentami,ktore su urcene sudom? Ked ma chlap urcene napriklad 100eur kazdy mesiac a on da len 20eur raz za tri mesiace,vraj ma snahu,tak s tym sa neda nic robit? Ze mi chlap da vzdy len 20eur raz za stvrt roka.

pribinak
19. sep 2019

Smer exekútor

miriam1983
autor
19. sep 2019

@pribinak a kedy? Ked povedia,ze ked posle raz za 3mesiace 20eur,ze s tym nic nemozu,lebo ma snahu. Tak kedy to exekutor riesi?

pribinak
19. sep 2019

@miriam1983 to ti povedal kto?

pribinak
19. sep 2019

Lebo exekútor vymáha dlžnú sumu a nerieši vi zaplatil 20 alebo 30, proste je tam dlh na výživnom a on bude riesit dlh

miriam1983
autor
19. sep 2019

@pribinak kolegyne,ze im to tak bolo povedane,ked si stazovali.

pribinak
19. sep 2019

@miriam1983 kolegyne si to trosku pletú. Pozri, najdi si v mieste bydliska exekútora a chod. Uvidis co poriesis a aky bude výsledok

miriam1983
autor
19. sep 2019

@pribinak dakujem

pribinak
19. sep 2019

@miriam1983 takto ako to popisujú tvoje kolegyne to mohlo dopadnút na polícii
Lebo otec si plní vyživovaciu povinnosť, neposiela sice celu sumu, ale nieco posle a splna to, ze posle peniaze aspon 1x mesačne

U exekútora je to ine. Toho nezaujíma ci posiela pravidelne alebo nie, ani ci len 20e. Je tam dlh a in bude zisťovať ci sa mu da siahnuť na prijem, na majetok, ....

draik
19. sep 2019

@pribinak
Ani na polícii by to neobstálo.

miriam1983
autor
20. sep 2019

@pribinak a ked pracuje v rakusku a ma tam aj ucet? Tam moze siahnut?

bejby21
20. sep 2019

@miriam1983 ale on musi dokázať ze plati menej lebo nema z coho platiť plnú sumu. To aj mne urobil moj ex ale on mal akoze brigádu. Tak nemal “akoze” platiť z coho viac. Len teraz je novy zákon. Chod na políciu ohlásiť neplatenie a plus na exekúciu a sociálka ti bude vyplácať náhradné výživné miesto neho. A ona si to bude od neho vymáhať. Ona si ho najde.

mondolina
20. sep 2019

@pribinak
Nie, musí poslať plnú sumu ktorú mu určil súd, ja som to riešila a bol odsúdený.

mondolina
20. sep 2019

@miriam1983
Už dávno si mala podať trestné oznámenie.

galioska
20. sep 2019

@miriam1983 toto je začarovaný kruh, keď žije so ženou má na všetko akonáhle je mimo nemá na nič a ani sa nesnaži...nechápem ako dokážu v Tom momente zabudnúť na deti....inak sa s nimi aj stretáva, kupuje im niečo?

maciatkolulu
20. sep 2019

@mondolina no fajn, ale získala si tým niečo, že bol odsúdený? Ja neviem, deti majú otca v base.... Nič moc. Koľko ti dával z basy? To je také vsetko domotane

mondolina
20. sep 2019

@maciatkolulu
Odsúdený znamená že dostal podmienku ( podmienečne odsúdený)-na rok a pol plus povinnosť splatiť omeškané výživné a keďže žiaden aspoň trochu normálny chlap nechce skončiť naozaj v base tak odvtedy poctivo platí.
Takže ano získala som teda môj syn.

maciatkolulu
20. sep 2019

@mondolina jaaaj, tak to hej....

pribinak
20. sep 2019

@mondolina asi sa nerozumieme. Vsak ano musi poslat celu sumu, ale on neposiela

cacianka
21. sep 2019

Najprv napíš "oteckovi" doporučene vtzvu na riadne platenie tak ako rozhodol sud ,lebo neplatenie je marenie súdneho rozhodnutia a trestny cin zanedbania deti .Chod hned za najbližším exekútorom.on musí za teba podať na exekučný súd návrh na začatie konania.žiadaj aj odobratie vodičáku do zaplatenia.pridelený exekútor to bude riesit
Exekútor rieši hned.polícia ani nie.lenivosť.
Ak povinný nezaplati 3 mesiace počas 2 rokov, hociktore mesiace, ci po sebe ci na preskacku ci iba nepatrnu sumu je jedno.
Neplati súdom stanovené výživné =trestny čin