Ahojte chcem sa spytat ze ak je ex priatel vo väzeni a chcem ho udat aby mi platil lebo na malu som sama ako sa to robi? (Stretnem sa snim na súde )? Dakujem za kazdu odpoved.... 🙂
Podaj ziadost na sud o urcenie vyzivovacej pivinnosti...na shde sa stretnete kedze bude otec predvolany...sud urci vyzivne podla jeho vysky prijmu. Ak ti nebude mat z coho platit tak si mozes poziadat o nahradne vyzivne od statu ..to alw nwdostane kazda matka..len tie co spknia zakobom dane podmienky...ak uz mas sudne rozhodnutie o vgzivnom tak je poatup iny...ale pochopila som zk spravy ze nemate ezte rozhodnutie
Ak vo vazeni pracuje budu mu strhavat
Presne ako pisu vyssie. Treba dat na sud ziadost o zverenie dietata do tvojej starostlivosto spolu s urcenim vyzivneho. Ale ak je vo vazeni a bude urcitu dobu tak necakaj neviemake vyzivne. Kedze momentalne nema moznost zarobku tak urcia okolo minima co je okolo 30eur. Vo vazeni sice pracovat moze ale ver ze ten zarobok je par drobnych. Nahradne vyzivne ti budi platit len do vysky vyzivneho ktore ti urci sud. Aj to ktovie ako bude lebo je vo vazeni. Ale otazka je ako dlho tam bude. Ci to zmysel teraz riesit lebo realne sa dockach fakt len par drobnych ☹
Pojem udat sa nepouziva, ak si este nic neriesila chod na Upsvar [socialka] kde by ti mali poradit najviac.alebo si zaplatit pravnika.alebo ist do Centra pravnej pomoci [pozor nie Spravnej _ ti su pokutnici]
Alebo chod tu na MK do skupiny Pravne poradenstvo.najdes 200 stran rad a pokynov len treba citat.
@soffi2017 myslim, ze stat ti bude platit za neho a on, ak bude moct pracovat z vazenia, tak mu to budu stahovat, ak nie tak ked ho prepustia, tak mu pride povinnost zaplatit, cosi ako predexekucna vyzva na splatenie dlhu statu, ci sa s nim stretnes na sude neviem, ale je to dost mozne, aj ked z vlastnej skusenosti viem ze ako vazen nebude moct s tebou rozpravat (ked som mala 16, nasla som si priatela, ktory po pol roku isiel do vazenia a ja blba som chodila na kazdy jedn sud)