Zenicky poraďte. Ukončila som PP dohodou o 2 mesiace skôr ako mi konci rodičovský,na základe ponúknutej práce ktorú som nakoniec nevzala z rodinných dôvodov. Ako mám teraz postupovať. Mam počkať kým mi skončí rodičovský a až tak sa nahlásiť na úrade. Alebo hneď po ukončení PP. Bojím sa ze za tie dva mesiace nebudem mat odvádzanie veci do sociálnej.A mam nejaký nárok na podporu po rodiča ku, ak nenájdem dovtedy zamestnanie? Prosim odpoviete mi len na danú otázku?
@eperia Nemozes pracovať a byt na RD. Ak pracuješ konci RD. Môžeš len pracovať a poberať RP. A nemôžeš byt evidovana ako nezamestnana a zároveň na RD. Skus to pochopiť. Ako aj nie je mozny súbeh podpora a poberanie RP. Tvoje informacie su zavádzajúce. Skus si naštudovať zakon a potom radiť. Urobíš službu minimálne sebe.
@eperia Mozes poberať RP a pracovať! RD sa nepoberá. Ja mam vyse 20rocnu prax. Ty si dostuduj! A plati vsetko co som uz napísala. Ak si na RD si na rodičovskej dovolenke a nepracujes a poberas rodičovský príspevok t.j.RP-ak pracujes skoncila RD t.j.rodicovska dovolenka a poberas len RP t.j.rodicovsky príspevok. To len pre teba. 😉
@evittam matka poberajuca RP sa moze evidovat na upsvr aj to mamicky vyuzivaju, napriklad ak chce prispevok na podnikanie je podmienka 3mesiace evidencie, alebo napriklad matka alebo teda uoz do 29rokov ma narok po mesiaci v evidencii na motivacny prispevok Restart, alebo napriklad v pripade preplatenia kurzu cez repas, ma to vyznam aj ked je poberajuca rp.
@mnaamkaa Uz som ti na tvoju otázku jasne odpovedala. Ale asi si nepochopila:
Evidovat sa stačí az po RD
Narok na podporu mas do dvoch rokov od skončenia PP
Pocas RD si poistencom štátu co sa tyka ZP a DP, inak za teba nikto nic neodvadza. Taktiež to platí pocas evidencie uchádzačov o zamestnanie.