Evidencia na úrade práce a rodičovský príspevok

3. feb 2023

Ahojte, môžem sa evidovať na úrade práce (bez nároku na podporu) a zároveň poberať rodičovský príspevok na dieťa do 3 rokov?

veronikaszabova
3. feb 2023

Nie

klarissa25
3. feb 2023

Načo by si sa isla pre pána evidovať na UP keď si na rodičovskej dovolenke ??

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. feb 2023

@klarissa25 nie som na RD, PP mi už dávno skončil..

veronikaszabova
3. feb 2023

To, ze ti skoncil PP neznamena, ze sa musis evidovat na UPSVAR.

klarissa25
3. feb 2023

Ale si stále na rd....a co žena ktorá ani nepracovala...tiež je na RD...a nemusí byť na upsvar

moni106
3. feb 2023

Mozes sa evidovat aj ked poberas rodicovsky ale na ziadosti uvedies ze nechces poberat davku v nezamestnanosti

veronikaszabova
3. feb 2023

@moni106 nemoze sa evidovat na UPSVAR pokial je na RD a pobera RP.
Musela by zrusit poberanie RP - a to ona nechce

renie77
3. feb 2023

evidencia na UP pocas poberania rod.prispevku sa nevylucuje

renie77
3. feb 2023

len nesmie poziadat o dávku v nezamestnanosti, lebo ta sa zas vylučuje s poberaním rodičovskeho prispevku

autor
3. feb 2023

@moni106 @renie77 a čo v prípade že by som pri evidencii požiadala aj o podporu ale v tom mesiaci by som ešte mala RP.. ten by som odňala o mesiac neskôr.. automaticky by mi posunuli vyplácanie podpory od ďalšieho mesiaca?

veronikaszabova
3. feb 2023

@renie77 a to je odkedy mozne??

klarissa25
3. feb 2023

@veronikaszabova inak ale to sa nevylučuje evidencia na upsvar ak nie je zamestnaná ale je to úplne zbytočné

loginexistuje
3. feb 2023

ano nemozes brat za jeden mesiac aj podporu aj rp

veronikaszabova
3. feb 2023

@klarissa25 ja som reagovala na to, ze moze byt na UPSVAR a zaroven poberat RP. To je odkedy mozne?
Ked si to zistovala znama ( kvoli kurzu), mozne to nebolo. Musela dat RP na muza

renie77
3. feb 2023

Evidencia cez RP sa nevylucuje, je to v pohode v sulade so zákonom o sluzbach zamestnanosti, presne kvoli roznym projektom a dotackam, ked je potrebna urcita doba evidencia idu zeny na RP do evidencii.... Robila som par rokov dozadu aj na zamestnanosti, vtedy sme bezne evidovali zeny na RP, ale pre istotu som si to este teraz overila, kedze je tomu uz par rokov a je to v poho. Moze byt v evidencii

renie77
3. feb 2023

toto netusim ako budu riesit, to je zalezitost socialnej poistovni, treba tam zistit. sak prehodte rodicak na muza od 1.2.2023 a mozte ist do evidencie... teraz sa ide este len vyplacat januar, takze sa to v pohode stihne od 01.02.2023, len treba ist cim skor na urad a poziadat o odnatie RP od 01.02.2023 a nech si manzel/partner poda ziadost.

autor
3. feb 2023

@renie77 viem že by sme to ešte stihli takto spraviť, ale muž chce ísť v lete na materskú a vraj sa nedá najprv poberať rodicak a potom materskú žiadať

veronikaszabova
3. feb 2023

Najprv MP, potom RP.
A preco nejdes na UPSVAR az potom, co bude muz na materskej?

autor
3. feb 2023

@veronikaszabova musím sa stihnúť evidovať do určitého dátumu ak chcem aby mi výšku podpory vyrátali ešte z platu z práce.. lebo potom som bola už len PN a to mi vyrataju minimálnu podporu.
Neviem proste ako to mám spraviť.

veronikaszabova
3. feb 2023

O podporu mozes ziadat do 2 rokov od skoncenia PP. Uz sa blizis k terminu?

autor
3. feb 2023

@veronikaszabova áno.. už len do konca marca môžem požiadať

zuzka_puska
26. sep 2023

Ahoj, ja len že čítala som túto diskusiu tak sa chcem opýtať, ako to dopadlo? Stihla si tu podporu? A muž šiel z RP potom na materskú? Či musela si sa vrátiť na RP ty a až potom mohol požiadať o materskú on? Akurát to riešime, a tiež si nie som úplne istá či manžel ktorý poberá rodicak, môže žiadať o materske... ďakujem 😉 teda ak to tu ešte niekto vôbec nájde túto moju otázku 😅