Ahojte mamičky.Chcem sa spýtat či by mi podľa vás predlžili rod príspevok ak má syn toto ochorenie.Viem že na epilepsiu schvaľujú ale neviem či aj keď ide len o absencie nie o veľké záchvaty Ďakujem
Tu asi ide o to aj či ma záchvaty Ak áno koľko za mesiac alebo za týždeň. Ja som mala kolegyňu jej dcérka má epilepsiu bola s ňou doma do 6 rokov a rok mala odklad školskej dochádzky. Ked začala na 3 roky dostavať záchvaty nikam ju do škôlky nevzali inej pomoci nebolo len byť s ňou doma ked ju nikam pre záchvaty nevzali. Je dôležite aj od detského lekára a neurologa ked berie lieky čo napíše či môže ísť do škôlky alebo nie.
dolezite je ako casto ma zachvaty v akom rozsahu a co jej zabera. dcera mavala kadzy mesiac niekolko ale uz chodila do skoly... ak ti dobre napise dr. spravu pre poistovnu (ak mate aj ine choroby pridaj spravy) a mozu to schvalit najma ak treba brat lieky a v skolke je s tym problem
@dollydo ahojko ano brala lieky, no absencie byvali stale, dali sme ju integrovat prave kvoli tomu, ze casto byvala vycerpana a po zachvatoch nechodila do skoly prespala aj 12-24hod. tak sme mali "ulavy" ze si ucivo doberala priebezne, bola oslobodena od TV (dostala absenciu pri behu a mala uraz) a pisomky si pisala aj mimo hodinu ako vladala drzim palceky
@evkaor ako sa prejavovali? Lebo ja som si na synovi nič nevšimla. Prejavuje sa ako živé,neposedné dieťa. Dokonca aj športuje (hra futbal), v škole má dobré výsledky...Nebýva vyčerpaný. Doktor povedal,že keď ich bude mať často tak máme prísť a dá mu lieky. Čo sa stane ak by lieky nebral?
Pochybujem, nakoľko to nie je opodstatnená požiadavka, žiaden lekár sa ti pod to nepodpíše, ale za pokus nič nestratíš.🤷♂️