Epilepsia - absencie a predĺžený rodičovský príspevok

lenka3008
3. okt 2022

Ahojte mamičky.Chcem sa spýtat či by mi podľa vás predlžili rod príspevok ak má syn toto ochorenie.Viem že na epilepsiu schvaľujú ale neviem či aj keď ide len o absencie nie o veľké záchvaty Ďakujem

drake122
3. okt 2022

Pochybujem, nakoľko to nie je opodstatnená požiadavka, žiaden lekár sa ti pod to nepodpíše, ale za pokus nič nestratíš.🤷‍♂️

dilino
3. okt 2022

Tu asi ide o to aj či ma záchvaty Ak áno koľko za mesiac alebo za týždeň. Ja som mala kolegyňu jej dcérka má epilepsiu bola s ňou doma do 6 rokov a rok mala odklad školskej dochádzky. Ked začala na 3 roky dostavať záchvaty nikam ju do škôlky nevzali inej pomoci nebolo len byť s ňou doma ked ju nikam pre záchvaty nevzali. Je dôležite aj od detského lekára a neurologa ked berie lieky čo napíše či môže ísť do škôlky alebo nie.

drake122
3. okt 2022

@dilino veď to je práve základ veci. Ak má len absencie, žiaden lekár nenapíše, že musí stále sedieť doma. No a keďže k tomu ešte klasické detské absencie sú najlahšie liečiteľné druhy záchvatov, ak dieťa užíva liečbu, je tu veľký predpoklad, že záchvaty už nemá...

kacena4
3. okt 2022

dolezite je ako casto ma zachvaty v akom rozsahu a co jej zabera. dcera mavala kadzy mesiac niekolko ale uz chodila do skoly... ak ti dobre napise dr. spravu pre poistovnu (ak mate aj ine choroby pridaj spravy) a mozu to schvalit najma ak treba brat lieky a v skolke je s tym problem

dilino
3. okt 2022

@drake122 kto je zdravý ten chorého nechápe. Nikde nie je napísane že musí sedieť vždy doma ale ked je epilepsia ako diagnoza tak ak dá neurolog papier tak má nárok byť doma.

drake122
3. okt 2022

@dilino veď práve, na absencie neurológ papier nedá

dollydo
15. feb 2024

@kacena4 Dobrý deň, synovi boli dnes na základe EEG diagnostikované absencie. Tiež chodí do školy. Uživali ste lieky?

evkaor
15. feb 2024

@dollydo my máme absencie, liečime sa od augusta, stále to nieje pod kontrolou. Keď sme si to všimli, mala ich veľmi často.

kacena4
15. feb 2024

@dollydo ahojko ano brala lieky, no absencie byvali stale, dali sme ju integrovat prave kvoli tomu, ze casto byvala vycerpana a po zachvatoch nechodila do skoly prespala aj 12-24hod. tak sme mali "ulavy" ze si ucivo doberala priebezne, bola oslobodena od TV (dostala absenciu pri behu a mala uraz) a pisomky si pisala aj mimo hodinu ako vladala drzim palceky

dollydo
17. feb 2024

@evkaor ako sa prejavovali? Lebo ja som si na synovi nič nevšimla. Prejavuje sa ako živé,neposedné dieťa. Dokonca aj športuje (hra futbal), v škole má dobré výsledky...Nebýva vyčerpaný. Doktor povedal,že keď ich bude mať často tak máme prísť a dá mu lieky. Čo sa stane ak by lieky nebral?

dollydo
17. feb 2024

@kacena4 ďakujem. Syn to nemá až také aspoň myslím. Ja ich na ňom nevidím. Dokonca hravá futbal, v škole má jednotky...nebýva vyčerpaný. Prečo už neberiete lieky? Stane sa nie o keby syn nebral lieky? Nám doktor nepredpisal zatiaľ žiadne..až keby ich mal často.

evkaor
17. feb 2024

@dollydo zahladenie na jedno miesto. Počas EEG ma 3 záchvaty. Berieme lieky, ale stále to nieje pod kontrolou.