Ahojte chcem sa spýtať ak dám syna do škôlky v 2 rokoch prip.skor a ja sa hneď nezamestnam prídem o rodičovský príspevok?
Vďaka . Tiež som si myslela ale pár ľudí má spochybnilo že ak dám dieťa skôr do škôlky ako v 2 rokoch tak prídem o rodicak
Vezmú volá sa to adaptacny program a nie je to na cierno😉
Normálne štátna skolka...
@romy11 dieťa mladšie ako 2 roky nieje možné umiestniť do mš ani na adaptačný pobyt...
Ja mám informáciu od riaditeľky že to možné je
@romy11 vsetky novoprijate deti su zväcsa prijate na adaptacny pobyt (nezavisi od veku), trva zvycajne 3 mesiace, ale opakujem: oficialne dieta mladsie ako 2 roky do skolky nemozu prijat - vyhlaska Ministerstva skolstva SR 306/2008 Z.z. " Dieťa po dovŕšení dvoch rokov veku môže byť prijaté do materskej školy, ak sú
vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky."
... ak riaditelka oficialne prijme taketo dieta, moze si vyrobit paradne problemy...
ale ty si sa pytala na rodicak 🙂
@katkuz to odkial mas tuto info. Ja som robila v skolke a oficialne podla zakona mozes zobrat dvojrocne dieta pokial je miesto a ostatne deti starsie boli uz prijate. Takze ziadne priblemy mat nikto nebude. Jedine by sa mohok niekto stazovat,ze uprednosnila dvojrocne pred starsimi,ak nastala taka situacia, ale inak je to cisto vec riaditelky, koho prijme. Mne obe deti nastupovali oficialne bez adaptacneho pobytu dvojrocne.
Nie neprides on, ten je predsa do 3 rokov veku dietata, nie?
A ako je to s platením zdravotného za mňa ak dám dieťa skôr a nezamestnam sa tak budem si musieť platiť už sama?
@romy11 neviem ci dobre rozumiem otazke - odvody plati za teba stat pocas rodicovskej cize do troch rokov veku dietata, ci je alebo nie je v skolke. po 3.roku veku dietata ak by si ostala na neplatenej rodicovskej dovolenke ako osoba starajuca sa o dieta tiez plati za teba stat ale nepoberas uz rodicak a dieta moze byt v skolke len na 4 hodiny (musi byt aj uvedene, ze je na poldenny pobyt). aspon tak si myslim ze to je 🙂
Nie