Dve zamestnania - materskú chcem len z jedného

denice1
4. okt 2022

Dobry vecer,
Ak mam dve zamestania, bolo by mozne odist na MD len z jedneho z nich a v druhom zostat aktivne zamestnana? Narok na matersku davku splnam z oboch, no v jednom potrebujem zostat pracovat. Islo by o retazovy porod a druhe zamestnanie som nadobudla na RD.
Nema niekto podobnu skusenost prosim?
Dakujem velmi pekne 🙂

juliavolna
4. okt 2022

@denice1 podľa mna je to Ok a dá sa to

lilinka88
5. okt 2022

@denice1 záleží od toho čo je pre Teba aktívne pracovať. SP v takýchto prípadoch sleduje dochadzku v druhom zamestnaní a posudzuje,či je splnená podmienka starostlivosti o dieťa

denice1
autor
5. okt 2022

@lilinka88 bola by som hlavne na telefone 😊
Dakujem vam velmi pekne za odpovede 🙏

terry658
5. okt 2022

@denice1 socialka môže vyzvať zamestnávateľa o vyjadrenie sa k pracovnej dobe, nesmie presiahnuť 2 hodiny denne a tiež nesmie zamestnávateľ sídliť niekde ďaleko, lebo som videla zamietnuté materské aj kvôli dochádzaniu viac ako 30 minút do zamestnania. 🙈 Treba si to dobre zvážiť aby ste neprišli o materskú.

denice1
autor
5. okt 2022

@terry658 dakujem velmi pekne 🙏 je to v rovnakom meste nastastie

lenkapap
5. okt 2022

@denice1 sorry niektore riadne zavadzate...zena (neplati pre muza na materskej) moze pocas materskej kludne pracovat - sama som sla z jedneho zamestnania na MD a v druhom pokracujem, nikoho nezaujima kde/ako dlho atd.pracujem. je to uplne mozne a nikto zo Socialnej nebude autorke robit problemy. Boze moj, preco pisete stylom 'myslin si' ked nemate sajnu niektore😏😏😏nepochopim

lenkapap
5. okt 2022

@terry658 u zien alebo u muzov na MD?

lilinka88
5. okt 2022

@lenkapap no mylné info tu dávaš ty. Zákon nerozlišuje muža a ženu na materskej, pre oboch platia rovnaké podmienky. To,že tebe na to neprišli,neznema,že ti ešte nepríde list o vrátení preplatku

terry658
5. okt 2022

@lenkapap aj u žien aj u mužov. Je to rozdielne od kraja ale už nám to spravili v 3 krajoch tak ťažko povedať. Asi záleží aj od pobočky. Teraz si nato dávajú riadne bacha. Ešte minulý rok to nebolo tak intenzívne.