@rosomac pred narodenim mas narok na matersku (ak si pracovala) .. ak nie budes poberat nizsi rodicovsky prispevok, .. Po narodeni mas narok, na rodinne pridavky na dietatko, a po 28 dnoch ak sa dozije na kocikovne, o to si musis poziadat sama
@rosomac ja len doplním ešte daňový bonus. Môže si uplatniť manžel, buď hneď, od mesiaca v ktorom sa dieťa narodí alebo potom spätne pri ročnom zúčtovaní dane A ten príspevok po dožití 28.dna sa volá prispevok pri narodení dieťaťa, nie kocikovne.
@rosomac @dadka1997 Ja by som ešte doplnila tehotensky príspevok. A prispevok pri narodeni dieťaťa už netreba žiadať príde automaticky a tiež už nie je podmienka dožitia 28 dní.
@dadka1997 nie netreba nič žiadať, automaticky mi prišlo, dávajú už aj rodičom, ktorým bábätko sa nedožilo. Mne prišlo asi po 2 mesiacoch od narodenia, ale bolo to rok a pol dozadu..
@rosomac pred narodenim mas narok na matersku (ak si pracovala) .. ak nie budes poberat nizsi rodicovsky prispevok, ..
Po narodeni mas narok, na rodinne pridavky na dietatko, a po 28 dnoch ak sa dozije na kocikovne, o to si musis poziadat sama