Ahojte prosim ak sa niekto v tomto pripade vyzna o radu.po prvom tehotenstve a skonceni materskej som sa nemohla vratiit do minulej prace tak som dala vypoved a bola na urade prace pol roka.po pol roku som chcela nastupit do novej prace ale maleho mi tento skolsky rok vzali len na 4 hodiny do skolky a navyse som zistila ze som opat tehotna.co teraz ???mam sa dat na predlzenu neplatenu matersku?asi ina moznost nie.takze az do konca tehotenstva budem bez prijmu?ak ked sa male narodi mam narok na prispevok?dakujem
Este teraz sa prihlasis na zdr.i soc.ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov (aby za teba stat platil zdravotne a dochodkove)ak si este tak neurobila,ked pojdes na md,lekar ti vypise ziadost o materske,odovzdas na socialnej poist,pride ti rozhodnutir,ze ti nevznikol narok na materske, nasledne po narodeni dietata si poziadas na upsvar o rodicovsky pridpevok,kde dolozis aj rozhodnutie xo socialnej o tom ze ti nepriznali materske.
Ale inac mozno by sa dalo nieco poriesit este,len by si mi musela presne napisat od kedy do kedy si bola kde a ako vedena...
No pracovala som,po zosteni tehu som marodila a potom isla na matersku.k 31.10. 2017 som mala vypoved dohodou a od 1.11.2017 som na urade prace.teraz od 1.5.2018 sa chcem dat na predlzenu neplatenu materski
A nastup na matersku bude kedy?resp.kedy rodis?
Noo termin mam v januari 2019
Ja by som...ak by si rodila 31.1.2019...za posledne 2 roky mas 273 dni poistenia....na soc.by som sa od 1.5.18 dala na dobrovolne minimalne a hoc aj na druhy den by som isla na pn,sice pn min.ale lepsie ako nic....druha moznost je podla mna este lepsia....kedze do nastupu na md mas stale viac ako 26 tyzdnov,zaplatila by som si dobrovolne tak,aby mi vysla max materska zaplatim cca 4000€ ale dostanem cez 11000€
A presne kolko dni poistenia mas aktualne ti MUSIA povedat na socialnej 😁 aj ked sa niekedy tvaria,ze coze?musime?
Nerozumiem celkom co si mam dobrovolne platit?
Balik dobrovolneho poistenia v socialnej,aby si mohla poberar matersku,prip.pn.ja som ti vyratala 273 dni nemocenskeho poistenia ak by si rodila 31.1.2019.Da sa to vypocitat,ale najistejsie je overit si to v soc.poistovni.Ak mas zaujem riesit matersku,mozem ti pomoct...inac sa uz nebudem vyjadrovat 😁
Prihlasis sa na soc.i zdravotnej ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov(stat bude platit dochodkove i zdravotne poistenenie)samozrejme nedostavas nic.Ked budes na socialnej,zisti kolko mas k aktualnemu datumu dni nemocenskeho poistenia.resp.nech ti vytlacia tvoje udaje ako poistenca o odvadzani poistneho(kto bol odvadzatel,platnost odvadzania).je mozne ze sa budu vyhovarat!Nedaj sa.mas pravo tieto info ziadat.ked pojdes na urady,zober si i rodny list dietata a pre istotu original i prefoteny,aby si sa zbytočne nepresla 😁 Potom sa mi ozvi,poriesime dalej.
Na materske zatial narok nemas,pretoze nemas nem.poistenie.neviem ako si na tom za posledne 2 roky s nemoc.poistenim ale ak by si mala nejake dni poistenia za posl.2 roky a k tomu by si sa 90 dni pred terminom nastupu na md niekde zamestnala,narok na materske mas,pripadne 26 tyzdnov pred nastupom na md si mozes platit aj dobrovolne.samozrejme ak nic z tohto nie je realne,mozes byt doma bez naroku € ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov.a po porode dostavas rodicovsky prispevok