Dobry vecer mile mamicky, prosim poradte kedy a ako informovat zamestnavatela o druhom tehotenstve ked som na rodicovskej dovolenke... som riadne zamestnana na trvaly pracovny pomer... prve dietatko bude mat tri v juni 2019 kedy mi mi asi mala koncit rodicovska dovolenka a druhe by sa malo narodit v marci 2019... som v tretom mesiaci... mam ist sa uz nahlasit u zameatnavatela? A ako? Staci predlozit tehotensku knizku ci nejaky specialny papier od doktorka?
A teda sla by som az po ukonceni prveho trimestra, skor nie
Je aj nejaky urceny datum do kedy to zamestnavatelovi oznamit?
@veverka123456 ja som prisla do prace odniest daky papier a uz som mala brusko potom som len doniesla odkedy nastupujem znovu ma MD ziadne oficiality ale tiez zalezi od zamestnavatela 😉
Ja som len poslala na personalne papier, ze ukoncujem rodicovsku a nastupujem od tohto datumu na rodicovsku dovolenku, plus som tam prilozila papier od gyndy. Robila som to az tesne pred nastupom na MD.
ono je to skor o dobrych vztahoch v praci - nech ta necakaju. odporuca sa klasicky oznamit - v nejakom 4tom mesiaci, ze si tehu - tak isto ako aj pri prvom
Najlepsie osobne s listom o oznameni tehotenstva,v ktorom sa uvadza predpokladany termin porodu a nastup na matersku, tehotenska knizka k tomu moze byt ofotena aj nemusi, ja som neprikladala... vzor tohto tlaciva najdes na nete ☺