Druhé dieťatko počas rodičovskej dovolenky - kedy hlásiť tehotenstvo zamestnávateľovi?

veverka123456
29. júl 2018

Dobry vecer mile mamicky, prosim poradte kedy a ako informovat zamestnavatela o druhom tehotenstve ked som na rodicovskej dovolenke... som riadne zamestnana na trvaly pracovny pomer... prve dietatko bude mat tri v juni 2019 kedy mi mi asi mala koncit rodicovska dovolenka a druhe by sa malo narodit v marci 2019... som v tretom mesiaci... mam ist sa uz nahlasit u zameatnavatela? A ako? Staci predlozit tehotensku knizku ci nejaky specialny papier od doktorka?

staniica
30. júl 2018

Najlepsie osobne s listom o oznameni tehotenstva,v ktorom sa uvadza predpokladany termin porodu a nastup na matersku, tehotenska knizka k tomu moze byt ofotena aj nemusi, ja som neprikladala... vzor tohto tlaciva najdes na nete ☺

staniica
30. júl 2018

A teda sla by som az po ukonceni prveho trimestra, skor nie

24dzin24
30. júl 2018

Je aj nejaky urceny datum do kedy to zamestnavatelovi oznamit?

nika898
30. júl 2018

@veverka123456 ja som prisla do prace odniest daky papier a uz som mala brusko potom som len doniesla odkedy nastupujem znovu ma MD ziadne oficiality ale tiez zalezi od zamestnavatela 😉

adula12
30. júl 2018

Ja som len poslala na personalne papier, ze ukoncujem rodicovsku a nastupujem od tohto datumu na rodicovsku dovolenku, plus som tam prilozila papier od gyndy. Robila som to az tesne pred nastupom na MD.

majusqa77
30. júl 2018

ono je to skor o dobrych vztahoch v praci - nech ta necakaju. odporuca sa klasicky oznamit - v nejakom 4tom mesiaci, ze si tehu - tak isto ako aj pri prvom