Dobrý deň,
rada by som sa poradila, možno ste volí niektorá v takej situácii ako ja. Rodičovská dovolenka mi konci 26.2.2021 a teraz čakám druhé dieťa , termín pôrodu začiatkom augusta 2021. Stále som zamestnaná u pôvodného zamestnávateľa. Neviete ako to je pokial by som nastúpila na PN rizikové tehotenstvo ešte počas trvania rodičovskej dovolenky? Mala by som nárok na vyplácanie PN a následne materskej? Alebo nastúpiť na PN po ukončenie rodičovskej dovolenky? Alebo ukončiť rodičovskú, vyčerpať si dovolenku v praci a počas nej nastúpiť n rizikové tehotenstvo? Ide mi o to aby som mala nárok na vyplácanie PN a materskej a aby výška materskej bola minimálne taká ako bola pri prvom dieťati. Za radu vopred dakujem
Toto aj mňa zaujíma mne konci rodičovská v apríli a termín mam v júni som zamestnaná na dobu neurčitú tak asi by som mala dat medzi ten čas koniec rodičovskej a nástup na materskú bud dovolenku alebo marodku...ale neviem akú budem mat materskú...
@090255
@omela ahojte, pozrite si túto diskusiu
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/nestiham-retazovy-porod-ako-to-riesit/