Ahojte baby prosim Vas mam na Vas prosbu
Som druhy krat tehotna dietatko sa mi ma narodit v auguste.Este pocas prveho tehotenstva ma prepustili z prace,ale podla zakona som brala matersku a potom rodicovsky prispevok.Takze som vlastne nezamestnana a v maji mi konci rodicovsky prispevok na dcerku.Takze budem mat narok len na rodic.prispevok a tu je kamen urazu.Bola som sa pytat na upsvar,ze co mam vlastne urobit ked sa mi narodi dietatko a tam mi povdali,ze mam ist na socialku.Lenze naco mam ist na socialku ked na matersku nemam naro?Na socialke potrebujem nejake potvrdenie?Preto sa Vas pytam tych mamiciek co su v takej istej situacii co mam vlastne vybavit a urobit?Ved su mamicky ktore nikdy nepracovali mali aj 3 deti za sebou a rodic.prispevok beru na kazde dieta uz som z toho na nervy nechcem vsetko vybavovat ked sa mi to male narodi,lebo z uradmi som mala uz nervy ked sa mi narodila dcerka a matersku som dostala az ked mala moja simka 2 mesiace strasne im to tam trva
Moc dakujem za odpoved 😉
Lienocka no to mi je jasne,ze mi upsvar bude vyplacat rodic.prispevok,ale kde ho mam vybavit na upsvar alebo mam ist na zahradnicku na socialku?som z toho jelen lebo ta pani na upsvar mi to nevedela povedat a jasne som jej to vysvetlila,ze ake papiere budem potrebovat ide ma uz porazit
podla mna na zahradnicku.. ak tam patris../my na lazaretsku 😀 / teraz su na cisle 153 uz nie v budove slovanetu ale vedlasjej budove pretoze podla mna musim mat potvrdene ze nemas narok na matersku a na zaklade toho ti upsvar bude vyplacat RP
ved prip. zavolaj.. navstiv.. zahradnicku.. su tam celkom ochotny..
Ja som na tom bola podobne. Na socialku treba ist, lebo tam tidaju papier, ze sa materske nemas narok a az na zaklade toho ti zacnu vyplacat rodicak. Ale rodicak sa asi vyplaca v takomto pripade az po narodenie dietatka (nie ako materska 6-8 tydnov pred teminom porodu).
no potesila si ma,lebo ja ked som bola na zahradnickej este prvej dcerke vybavovat papiere boli strasne neochotne a nemohla som sa kolko krat ani dovolat tej pani co som potrebovala a mala ma na starosti skocim tam buduci tyzden ze co a ako lebo nechcem to vybavovat po porode s malym dietatom v kociku a cela ubolena po porode este raz ti moc dakujem
mir dakujem to viem,ze az po narodeni dietatka a musi sa dozit 28 dni mne len islo o to,ze ako to vybavit
otrivinkajanka, podmienka dožitia 28dní nie je pre nárok na RP vôbec podstatná, to je potebné pri inom 😉
oki ved ja si to uz pojdem pozistovat inak to mi povedala o tych 28 dnoch ta pani na upsvar tak teraz sa v tom vyznaj ale baby ste zlate dakujem 😉 🙂
no podla mna tu doslo k nedorozumeniu...
v maji ti skonci RD a vlastne potrebujes vzkryt obdobie medzi majom a augustom
na matersku narok nemas, a rodicovsky na babetko budes poberat az odo dna porodu... vyplaca sa spatne
na to obdobie. si bud predlzis RD, alebo na urad prace a rodicovsky vyplaca socialka