Ahojte baby, ja sa veľmi do týchto materských a rodičovských príspevkov nevyznám, preto budem rada ak mi niekto poradite. S priateľom máme teraz 11 mesačného syna, ja som na rodičovskej dovolenke (vznikol mi nárok na materskú cca 1400e prvých 8 mesiacov,teraz rodicak 370). Chceli by sme ešte jedno bábätko. Keby som zasa otehotnela a porodila počas toho čo som na rodičovskej dovolenke vznikol by mi znova nárok na tak vysokú materskú ? Je to retaozvy pôrod ?
@veronikaszabova áno pracovný pomer mi trvá
@lenuska9999 ano, dalsia materska nebude mensia ako pri prvom dietati.
@veronikaszabova ďakujem za odpoveď. Takže by mi zrušili rodicak a nastúpila by som zasa na materskú ? Alebo by som bola na materskej s druhým dieťaťom a na rodicaku s prvým ?
@lenuska9999 budes brat MP na novorodenca, RP na prve dieta musis zrusit.
@veronikaszabova dakujem pekne
@lenuska9999 a behom RD si nikde nebrigadovala ani nepracovala, hej?
@veronikaszabova nie, som s malým celý čas doma
@lenuska9999 ešte môžete využiť to, že keď budeš na materskej s druhym manžel môže na materskú v prvim a budete doma spolu 7 mesiacov. Materskú by mužovi.vypocitali taktiež podľa jeho príjmu.
@1katus1 vážne ? To som ani netušila , že sa také niečo dá. Tak to by bolo super.
@lenuska9999 ano, ale pozor na to aby muz nepracoval. Sp to teda berie dost vazne a neschvaluje MP otcom, co pracuju.
Max nejaka dohoda.
Ďakujem pekne za vaše rady
@lenuska9999 a pracovny pomer ti trva?