Druhá materská po materskej

martinavp
29. dec 2020

Ahojte,chceem velmi pekne poprosit, najde sa tu osoba, ktora by mi vedela vysvetlit/poradit? Ide o materskú. A teda vysvetlim - som momentálne na materskej s 18mesacnym dieťaťom a opat som tehotna(termin mam zaciatkom maja). Potrebovala by som teda vediet, ako to funguje s druhou materskou, naco mam narok a kolko budem dostavat? (myslim tym ci rovnaku sumu ako predtym alebo nejaku cast z predchadzajucej materskej). A taktiez nejake moznosti, ako si tu matersku zabezpečiť co najlepsie, alebo teda co by som mohla urobit pre to aby bola co najvyssia🙂 za každú radu vopred dakujem a vazim si ju🙂

babovka2321
29. dec 2020

@martinavp trva ti pracovny pomer, alebo z coho si mala vypocitavanu predchadzajucu matersku? Teraz predpokladam nie si na materskej, ale na rodicovskej, kedze dieta ma 18 mesiacov. Pracovala si (na akukolvek zmluvu/dohodu/zivnost) od nastupu na matersku doteraz?

martinavp
autor
29. dec 2020

@babovka2321 aha zle som sa vyjadrila pardon😅🤦‍♀️ano pracovný pomer by mi mal trvat pokial viem a bola som zamestnana od nastupu na MD normalne na tpp a na zmluvu 🙂

babovka2321
29. dec 2020

@martinavp ak sa nemylim, ak ti pomer trva a medzitym si nepracovala inde ani nic podobne, matersku by si mala mat (zhruba) taku istu ako prvu.

laila18
29. dec 2020

@martinavp Materskú budeš mať rovnakú ako prvú, môže byť väčšia ak by ti mzdárka vo firme oznacila vyšší predpokladaný príjem (keďže sa niekedy dvíhajú platy atď,.záleží kde robíš)...ale nižšia nebude. Šancu zvýšiť si ju už nemáš, keďže si tehotná a ťažko by si si našla niekde inú prácu, asi sa ti ani nedá pri 18 mesačnom.

martinavp
autor
29. dec 2020

@laila18 stacilo by, ak by som odrobila jeden den s najvyššou moznou mzdou na den? Pretoze moznosti by boli. A moooc ďakujem, taketo nieco som chcela počuť 🙏😀

laila18
29. dec 2020

@martinavp áno ale muselo by to byť ešte v tomto roku 2020 keďže rodiš 2021 tak by sa ti to počítalo z roku 2020, ako sa počítala aj prvá materská keď si rodila asi 2019 tak sa ti materská počítala z roku 2018. A toto už asi nestíhaš, sú posledné dva pracovné dni. Ak to spravíš 2021 už to nebude mať vplyv. V druhom prípade by si si musela nájsť novú prácu u iného zamestnávateľa, pracovať a potom si žiadať z oboch zamestnaní, tak by si si privylepsila.

lucka_ke
29. dec 2020

neskoro sa pýtaš

martinavp
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz