Uvediem situáciu. V auguste dieťa oslávi 3.narodeniny.. čiže od sept nemám nárok na rodicak..až by sa veci udiali tak, ze by mi dieťa neprijali do spádovej škôlky, mohla by som automaticky zamestnávateľa požiadať o predĺženie rodičáku a úrad práce o rodicak?
Je to tak, či sa mýlim...
Nie, predĺžená rodičovská dovolenka sa dáva z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa.
Dieťa je zdravé?
Áno, ak sa dovtedy nič nezmení
Predlzenie nie, to je len v priapde ak by dieta malo zdravotne problemy.. ale mozes sa nahlasit zdravotke ako matka starajuca sa o dieta do 6 rokov
@dadka1997 veď ona zrejme toto myslí že keď nevezmú dieťa do škôlky čo je teraz prvý rok
@parvinka0001 áno, na to sa pýtam...že mi zamestnávateľ musí vyjsť v ústrety a predĺžiť čas doma?
Čo je písané vyššie ignoruj, buď je tam písané zle alebo chaoticky. Ak sa nič nezmení a ostane v platnosti to, čo tento rok - ak podáš prihlášku do spádovej škôlky v termíne, neprijmú ju, odvoláš sa, neprijmú ju a dieťa do 31.8. dovŕši 3 roky (čo budeš spĺňať), tak máš od septembra nárok pokračovať v rodičovskej dovolenke a naďalej poberať rodičovský príspevok, až do ďalšieho školského roka. Zamestnávateľovi si povinná mesiac pred konnom RD oznámiť, či nastúpiš naspäť do práce, alebo budeš pokračovať v RD ďalší rok, nič viac, len oznámenie.
@melanta ďakujem veľmi pekne, potešila si ma 🙂👍
Len ktovie čo bude nasledovať zo strany zamestnávateľa ...môže ma aj prepustiť? Alebo ma podrží v systéme?
@parvinka0001 je to druhý rok. dúfam že sa podmienky sprísnia.
Zabudla som tam dať na konci otáznik 😉 a ďakujem