Dôvod na poberanie predĺženého rodičovského

12. dec 2024

Uvediem situáciu. V auguste dieťa oslávi 3.narodeniny.. čiže od sept nemám nárok na rodicak..až by sa veci udiali tak, ze by mi dieťa neprijali do spádovej škôlky, mohla by som automaticky zamestnávateľa požiadať o predĺženie rodičáku a úrad práce o rodicak?
Je to tak, či sa mýlim...

autor
12. dec 2024

Zabudla som tam dať na konci otáznik 😉 a ďakujem

chrobak7
12. dec 2024

Nie, predĺžená rodičovská dovolenka sa dáva z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa.

Dieťa je zdravé?

bekiinka5
13. dec 2024

Áno, ak sa dovtedy nič nezmení

parvinka0001
13. dec 2024

Najnovšie je že musíš ešte podať sa mi zdá odvolanie a až vtedy keď ti budú ďalej vyplácať

dadka1997
13. dec 2024

Predlzenie nie, to je len v priapde ak by dieta malo zdravotne problemy.. ale mozes sa nahlasit zdravotke ako matka starajuca sa o dieta do 6 rokov

parvinka0001
13. dec 2024

@dadka1997 veď ona zrejme toto myslí že keď nevezmú dieťa do škôlky čo je teraz prvý rok

autor
13. dec 2024

@parvinka0001 áno, na to sa pýtam...že mi zamestnávateľ musí vyjsť v ústrety a predĺžiť čas doma?

melanta
13. dec 2024

Čo je písané vyššie ignoruj, buď je tam písané zle alebo chaoticky. Ak sa nič nezmení a ostane v platnosti to, čo tento rok - ak podáš prihlášku do spádovej škôlky v termíne, neprijmú ju, odvoláš sa, neprijmú ju a dieťa do 31.8. dovŕši 3 roky (čo budeš spĺňať), tak máš od septembra nárok pokračovať v rodičovskej dovolenke a naďalej poberať rodičovský príspevok, až do ďalšieho školského roka. Zamestnávateľovi si povinná mesiac pred konnom RD oznámiť, či nastúpiš naspäť do práce, alebo budeš pokračovať v RD ďalší rok, nič viac, len oznámenie.

melanta
13. dec 2024

@dadka1997 nemusí riešiť to, čo píšeš. Bude naďalej na RD a poberať RP, ďalší rok.

autor
13. dec 2024

@melanta ďakujem veľmi pekne, potešila si ma 🙂👍

autor
13. dec 2024

Len ktovie čo bude nasledovať zo strany zamestnávateľa ...môže ma aj prepustiť? Alebo ma podrží v systéme?

fidorka7
13. dec 2024

@parvinka0001 je to druhý rok. dúfam že sa podmienky sprísnia.

fidorka7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fidorka7
13. dec 2024

@chrobak7 nielen pre to