Dôvera - zmena zákona

petra_ba
21. dec 2018

Ahojte, dnes som bola informovana a mozno sa to tyka aj viacerych co sme tu.
Momentalne som vedena v Dovere ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, nakolko manzel pobera matersku.
Od januara sa vraj musim nahladit v Dovere ako samoplatca, kedze nemozme uz byt od noveho roka sucastne obaja poisteni. Az po navrate na RD opat budu za mna platit.

9lf9
21. dec 2018

@petra_ba ano je to tak vo vsetkych ZP v tomto pripade jedine ak by ste mali 2 deti do 6r a nahladit sa na to druhe no vtedy skolka ma 4hod denne

ellaafi
21. dec 2018

@petra_ba myslím že sa to týka každej ZP, nielen Dôvera

schvanky
1. jan 2019

A ako je to keď ešte iba čakáme na rozhodnutie či manžel dostane materskú???

laurika26
15. jan 2019

ale i tak to je divné, veď keď aj otec poberá materskú, ale pracuje na druhú zmluvu, tak odvody za ňho platí zamestnávateľ z druhej zmluvy. Prečo by sa nemohli rodičia dohodnúť kto sa nahlási do ZP? Tak si zaplatí mama sama ako samoplatca a otec ako zamestnanec ... Je to na hlavu, namiesto toho, aby pomáhali mladých rodinám, tak im to komplikujú ...

evittam
16. jan 2019

@laurika26 No ved ak otec pracuje na novú zmluvu uz nie je poistencom štátu a moze byt matka.😉

laurika26
16. jan 2019

@evittam vidíš to, mne zo SP povedali, že mám si uhradiť zdravotné poistenie a referentka na informáciach v ZP netuší ... 😂

evittam
16. jan 2019

@laurika26 Co ma SP spoločne so ZP?!

laurika26
16. jan 2019

@evittam len poukazujem na to, že mi to pripomenula referentka zo SP a referentka v ZP nevie čo chcem a či mám platiť, či nie ... 😉

evittam
16. jan 2019

@laurika26 Ja referentky uz neriesim nikde minimalne 15rokov. Lebo uprimne a cest vynimkam vedia velke hovno. Bohuzial.

laurika26
16. jan 2019

@evittam ja mám tú istú skúsenosť, ale vždy im dávam šancu, potom si to aj tak musím naštudovať sama a riadiť sa podľa svojich vedomostí 😎