Ahojte, chem sa spýtať,že keď som tehotná a ešte len študujem na vysokej škole,mám nárok na materskú alebo nejaký iný príspevok?
ahoj emily,dakujem za odpoved 🙂 ..tiez je to ako materska,ze to dostavas kazdy mesiac?
dostavas to kazdy mesiac, po tri roky..a je to na mesiace..tj. ze ked dieta sa narodi trebars 30.8 . tak ti zaplatia za cely mesiac. od kial si? neviem presne ako je to teraz, ale ja som mala prve dieta pocas skoly a viem, ze som si to vybavovala aj na skole na socialnom..nieco prispievala skola a doplacala socialka....
Ja som z nitry,babo sa mi ma narodit koncom maja a od septembra pojdem do poslendeho piateho rocnika. ked skoncim skolu,tak bude mat babo 1 rok.aj potom budem dostavat prispevok,ked uz nebudem student?
rodicovsky sa vyplaca na urade prace, socialych veci a rodiny...budu ti to vyplacat do tretieho roku dietata ak sa do vtedy nezmenia zakony.
nikus od lekara dostanes papier ked nastupis na " matersku: to je v tom 34tt a stym by si mala ist na socialku, oni ti daju talcivo, ze ci mas alebo nemas narok na materske....a potom s tym ist na urad socialnych veci a rodiny..a tam si vybavit ten rodicovsky prispevok...ked sa dieta narodi, na ten urad das ziadost + rodny list dietata a oni ti budu vyplacat rodicovsky prispevok..este mas narok na porodne, kedze je to prve dieta tak to je 25000Sk + pridavky na dieta, co dostavas mesacne cca 500Sk...do jeho dospelosti, alebo do ukoncenia vysokej skoly cca do 26 roku zivota dietata..
Emily ďakujem ti velmi pekne,si mi moc pomohla 🙂
ahoj nik, na matersku mas narok ak si pracovala alebo si si dobrovolne platila : dobrovolne nemocenske poistenie.. do socialky. ak nie, mas narok na rodicovsky prispevok, ktory dostanes od narodenia babatka...