Dostaneme príspevok na jasle, ak manžel pracuje v Čechách?

janea234
15. feb 2016

Ahojte, som na rodičovckej dovolenke, malý má 2,4 mesiace a v septembri čakáme druhé. Chceli by sme dať malého do súkromných jaslí. A teraz.. Bolo by možné získať tento príspevok na jasle od štátu, keby manžel prešiel na RD, pričom by naďalej pracoval, čiže by mal nárok na príspevok na škôlku? Viem že mamičky na RD, ktore sa zamestnajú tento príspevok majú. Ďalšia vec je, že manžel pracuje v Čechách, bol by to problém? Prosím Vás ak sa v tom niekto vyznáte, poradte mi.. Ďakujem

9lf9
19. feb 2016

@janea234 narok by mal (za predpokladu ze dieta a aj on maju TP na SK a zariadenie jasle su na SK), nemusi prechadzat na RP on, ty si ho das odnat a on si poziada o prispevok na starostlivost o dieta od datumu ako si ho ty das odnat.
Neviem ci tebe trva PP, ak ano tak treba poriesit so zamestnavatelom neplatene volno, ak netrva PP tak do evidencie.

janea234
autor
19. feb 2016

@9lf9 Jej tak to su mi nove informacie, super. A o tento prispevok by asi manzel musel poziadat v cechach, ci tu na slovensku? Vsetci mame TP na SK, ak do jasiel by chodil sem. Co sa tyka mojho PP, ten sa skoncil v auguste zanikom firmy. Teras zom znovu tehotna a termin mam pred 3 rokmi prveho dietata. Teraz mame dilemu, ze ako si este ako tak zachranit druhu matersku, kedze uz nemam zamestnavatela. Ze ci by nebolo dobre sa este niekde zamestnat apon na chvilku aby da mi znovu materska vypocitala. Vedela by si mi poradit? Predtym mi materska vychadzala aj na 600 eur, a neviem z coho mi ju budu ratat pri druhom.

9lf9
20. feb 2016

@janea234 nie ziadat musi na SK..prispvok na starostlivost nie je koordinovatelna davka je to socialna vyhoda naseho soc. sysetemu, takze ziadost na Sk v mieste TP. Potom by si ty musela ist na urad do evidencie aby nebol nedoplatok na zdravotnom. S matersko ti neporadim to je davka soc. poistovne nie radu prace..ale tusim ak by si mala noveho zamestnavatela 90dni bez OCR alebo PN bude sa ti materske ratat z tohoto prac. pomeru (skus napisat tu na MS zalka ona je v tomto perfektna urcite ti poradi)