Dievčatá, poraďte mi prosím Vás. Po rodičovskej som si v práci vyčerpala 1deň dovky a zvyšnú preplatila a nastúpila som na podporu. Ako bývalej pracovníčke banky mi ponúkli nižšiu pozíciu, tú som odmietla aj kvôli otváracím hodinám v banke a škôlke. Aktuálne čerpám 5tym mesiacom podporu a robím si rekvalifikačný kurz cez ÚP. Dnes som zistila, že som tehotná. Nebolo to v pláne. Celý deň sa snažím dočítať, či mám nárok na tehotenské a materské alebo som v keli. A ak mám narok, z čoho si to viem vyrátať? Ďakujeem
Podľa mňa nemáš nárok
Mne sa zdá že ak otehotnies do polroka od konca PP tak by si nárok mala mať. Skús skupinu návrat do práce po RD tam napíšeš a povedia ti či áno alebo nie
@petronellla87 nemáš prosím link na tú skupinu?
Navrat do prace po MD a RD
@bublinka1426 uffffff. Ty prispievaš aj v rámci tej skupiny ako vidím a závidíš tam každému každé euro. Si v poriadku žena?
a ty si?
nizsie som ti mimochodom poslala link
a ano som, len nemam rada darmozracky ;) a to ked sa clovek hra na chudatko. a pritom len spekuluje.
pekny vecer aj tebe
Vypocitaj si:
Žena musí otehotnieť do 180 kalendárnych dní od skončenia akéhokoľvek nemocenského poistenia a bude sa na ňu vzťahovať následne 8 mesačná ochranná lehota pre nárok na tehotenské aj materskú
@bublinka1426 prosím? Aké darmožráčky? To čo si dovoľuješ???
@sisa_s rozumiem, takže by som mala spĺňať a nevieš či MD bude rovnaká ako predtým alebo ako si ju viem vypočítať? Vďaka
Precitaj tuto odpoved 🙂 tam sa riesi aj vypocet
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Môžem sa opýtať ,vyšla vám maximálna podpora ? Tiež to takto plánujem urobiť,deň dovolenky atď ... Len ma zaujíma,či fakt výjde Max podpora . Ď.
ale veď ja nepíšem o tebe. prečo hneď útočíš 🙂 . píšem ze ked clovek neplanovane otehotnie, asi si hold nedáva pozor.
ďalšia moja odpoveď bol poslaný priamo link na skupinu, aby si sa mohla poradit ;)
a do tretice iba reakcia, prečo tak reagujem na niektoré maminy...
@bublinka1426 ja útočím? V ty tu útočíš na každého keď sa ti zachce. Som jediná na svete čo otehotnela neplánovane? Zmeň trošku prístup, lebo z teba srší zavisť ,zlo a frustrácia
@smejo19 ano vyšla
@sisa_s komplikovanejšie to napisať nešlo v tom príspevku, ja tomu nerozumiem
pravda boli
@bublinka1426 je mi ťa úprimne ľúto.zájdi na nejakú terapiu, si chorá žena a máš v sebe vééĺa zla
za cely den si si davno mohla najst clanok, pise sa o tom vsade ....pekny vecer.
@bublinka1426 našla som ich mnoho. Ale takéhoto toxického komentátora som veru nenašla v nijakom článku.aj tebe pekný negatívny toxický večer (život) želám
Prepáč, ale pracovníčka banky s vyššou pozíciou si nevie dohľadať a vypočítať čo dostane....
@lienka.7 ďakujem za utvrdenie. Všimla som si vo viac diskusiách, že sa tomu rozumieš. Nevieš mi aspoň laicky napísať, z čoho sa mi bude rátať? Či bude rovnaká ako prvá alebo nejako inak ju budú počítať? Vďaka
@sono2 neviem,prepáč
@lienka.7 takze to co oredtym?🙂
@bublinka1426 prečo musí byt že a darmožracka z čoho si to usúdila? Pretože sa pýta či ma nárok na materskú a tehotenske? Kde sa berie v tebe taká zlosť k úplne cudzej žene?Sak ak sa tu nepodporíme načo diskutujeme
@slavka1988 este raz, nepisala som na nu ze je darmozracka. hrajme dokola tu istu piesen. a poslala som jej link na skupinu, kde jej to baby polopatisticky vysvetlia.
@slavka1988 ďakujem
nebolo to v pláne? tak ste sa mali asi chrániť že?