Dostanem rodičovský príspevok, keď sa zamestnám?

leonka1125
6. apr 2011

Ahojte, potrebujem súrne poradiť prosím - momentálne som na rodič. dovolenke, poberám rod. príspevok vo výške 256 € /do veku 20. mesiacov/, malý bude mať v máji 1 rok, manžel dostal včera výpoveď, čo nás neskutočne,,potešilo,, takže budem musieť nastúpiť do práce ja a on by zatiaľ ostal s malým doma, /pokiaľ si nenájde prácu/ s tým, že mne by naďalej vyplácali rod. príspevok, ale asi len vo výške 190 € ??? Manžel by sa zaevidoval na ÚPSV a R ako nezamestnaný, mal by v takomto prípade nárok na dávku v nezamestnanosti , /nárok by mal - má odpracovných 6 rokov v poslednom zamestnaní/ , len neviem či je to možné, žeby ja som poberala mzdu + rod. príspevok a manžel dávku v nezamestnanosti ??? Prosím poradte....

lazika1
6. apr 2011

Manžel určite bude mat nárok na dávku v nezamestanosti, a ty možeš popri RP pracovat, takže ja v tom nevidím probém. Ty - plat+RP, manžel-dávku v nezamestnanosti.

snezka11
6. apr 2011

ahojky, prosila by som radu, na RP som odchádzala zo zamestnania v ktorom som robila 2 roky,
som na RP od 11/2009 s tým že od 2/11 robím na dohodu u ineho zamestavateľa a v predchadzajucej praci mi chcu dat vypoved z organ. dôvodv čize by som mala narok na odstupne, a potom by som by som chcela ist nahlasit na upsvar aby mi vyplacali 6 mesiacov dávku v nezamestnanosti, RP by sme previedli na manžela.
otazka je v tom či mám prerušit dohodu u terajšieho zamestnávateľa a íst sa nahlásit na upsvar, alebo dohodu môžem mat aj ked sa už pôjdem nahlasovat.
dakujem krásne za odpoved
Janka