Dostanem príspevok na jasle, ak dám dieťa k opatrovateľke?

teaha
4. aug 2019

Ahojte; prosim viete mi niektora poradit.. v decembri mi konci materska, uz v septembri ale nastupujem do prace, malu mi ale do skolky nezobrali, bude sa o nu starat znama ktora ma zivnost a chce si tak zobrat viacero deticiek na opatrovanie.. nikde som sa ale nedocitala co potrebujem dokladovat, respektive co ona mi potrebuje dokladovat aby som ten prispevok dostala co najvyssi.. bude to v podstate nahrada sukromnej skolky..dakujem

evittam
4. aug 2019

@teaha Konci ti MD ci RD? Predpokladám,ze RD ked pises o skolke. Je potrebná zmluva s uvedenou osobou a potom kazdy mesiac faktúra.

layla12
4. aug 2019

@teaha Úrad práce bude chcieť vidieť zmluvu s opatrovateľkou ( kde je uvedená aj mesačná suma, Max preplatia 280e). Faktúry mesačne nedokladujem. A úrad bude chcieť vidieť aj tvoju pracovnú zmluvu.

teaha
autor
4. aug 2019

@evittam @layla12 a preplaca sa to prosim navyse ku rodicovskemu prispevku alebo ten potom automaticky zanika? Lebo ak by sa staral napriklad stary rodic citala som ze je to len nejakych 41€ mesacne a preco si potom zeny radsej nenechaju ten rodicak? Ci je to navyse ku nemu? Vdaka za info 🙂

evittam
4. aug 2019

@teaha Samozrejme ze nie bud jedno alebo druhé. Tych 41Eur je ak nedokladujes výšku uhrady. Ty musis dokladovať,ze platis 280Eur.

jankaga
4. aug 2019

Mne chodí malý do jaslí a nemusím dokladovať faktúry. Len kópiu zmluvy si zobrali s a moju pracovnú zmluvu resp. Potvrdenie z prace

jankaga
4. aug 2019

A budeš dostávať 280eur plus príspevok na dieťa co je dokopy can 304eur

lula313
5. aug 2019

Otázka je, či sa Ti viac neoplatí rodicak poberať a nakladať si s ním ako chceš, nakoľko dieťa môže byt chore s kiahňami 2-3 týždne doma, pripadne byt chore pravidelne, čo bude znamenať, že opatrovateľke budeš platiť, aj keď bude dieťatko doma. Navyse je ešte možné, že od noveho roka sa bude zvyšovať rodicak, potom tento príspevok na jasle nebude až taký zaujímavý..

jonnie
5. aug 2019

Teda nechapem...bude mat teda 3r.? V tom pripade ti skonci rodicak a nic uz pobetat nebudes. Iba ak z dovodu nepriazniveho zdr.stavu ti akoze predlzia rodicak. Aj ten prispevok na jasle je tusim len do 3r. Opravte ma-ak to vie niekto presne. Budes to teda znasat teda cele ty a jediny prispevok po dovrseni 3r. su rodinne pridavky.

jankaga
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankaga
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankaga
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
5. aug 2019

@teaha ahoj, nakolko ti v decembri konci RD (nie MD), posledny RP dostanes v Januari. A prispevok na jasle sa dostava len do 3 rokov dietata. Tym padom sa ti asi ani neoplati vybavovat prispevok, ale nechas si RP.

evittam
5. aug 2019

@jankaga Aky prispevok? Ziadny iny príspevok nedostane.

evittam
5. aug 2019

@lula313 Tak sa dohodne s opatrovateľkou ak staci zmluva a nemusia byt faktúry.😉 A urcite sa jej viac oplati 280Eur ako 220. Dieta ma 3roky v decembri cize aj ten neexistujúci zvyseny RP sa jej netyka.
@veronikaszabova
Preco neoplatí?

lula313
5. aug 2019

@evittam no ale podľa foto v jej profile to dieťa zďaleka nevyzera, že by malo mat za par mesiacov 3 roky..🤔

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
5. aug 2019

@lula313 Neriešim foto v profile. To moze byt fotka bohvie od kedy. Nie kazdy sem vesa fotky kazdy den. Uviedla ze dieťa ma 3roky v decembri. Riesim podla uvedenych faktov.

lula313
5. aug 2019

@evittam skôr mi to príde, že jej materska skoncila v decembri a do prace nastupuje teraz za mesiac v septembri a bude mat okolo 1,5 roka(lebo podľa foto vyzerá staro ako moja). Asi bude musieť autorka doplnit vek, aby sa jej dostalo adekvátnej rady, ale teda čo mám známe, ktoré isli do prace skôr, tak radili nebrať príspevok kvôli chorobnosti takto malých deti, lebo jeho použitie sa kontroluje a keď ti dieťa mesiac nejde do jasiel, tak mozes prist o tie peniaze

lula313
5. aug 2019

@evittam nevsimla som si nikde, že by písala, že bude mat dieťa 3 roky

evittam
5. aug 2019

@lula313 ..."Ahojte; prosim viete mi niektora poradit.. v decembri mi konci materska,..."
Akurat pojem materská zle napisala.

evittam
5. aug 2019

@lula313 Dieta nepojde do jasiel. Inak odporucam najskor precitat celu diskusiu az potom reagovať.😉

teaha
autor
5. aug 2019

Dakujem na to co som potrebovala odpoved som dostala 🙂

jankaga
Autor odpoveď zmazal
Zobraz