Ahojte; prosim viete mi niektora poradit.. v decembri mi konci materska, uz v septembri ale nastupujem do prace, malu mi ale do skolky nezobrali, bude sa o nu starat znama ktora ma zivnost a chce si tak zobrat viacero deticiek na opatrovanie.. nikde som sa ale nedocitala co potrebujem dokladovat, respektive co ona mi potrebuje dokladovat aby som ten prispevok dostala co najvyssi.. bude to v podstate nahrada sukromnej skolky..dakujem
Mne chodí malý do jaslí a nemusím dokladovať faktúry. Len kópiu zmluvy si zobrali s a moju pracovnú zmluvu resp. Potvrdenie z prace
A budeš dostávať 280eur plus príspevok na dieťa co je dokopy can 304eur
Otázka je, či sa Ti viac neoplatí rodicak poberať a nakladať si s ním ako chceš, nakoľko dieťa môže byt chore s kiahňami 2-3 týždne doma, pripadne byt chore pravidelne, čo bude znamenať, že opatrovateľke budeš platiť, aj keď bude dieťatko doma. Navyse je ešte možné, že od noveho roka sa bude zvyšovať rodicak, potom tento príspevok na jasle nebude až taký zaujímavý..
Teda nechapem...bude mat teda 3r.? V tom pripade ti skonci rodicak a nic uz pobetat nebudes. Iba ak z dovodu nepriazniveho zdr.stavu ti akoze predlzia rodicak. Aj ten prispevok na jasle je tusim len do 3r. Opravte ma-ak to vie niekto presne. Budes to teda znasat teda cele ty a jediny prispevok po dovrseni 3r. su rodinne pridavky.
@teaha ahoj, nakolko ti v decembri konci RD (nie MD), posledny RP dostanes v Januari. A prispevok na jasle sa dostava len do 3 rokov dietata. Tym padom sa ti asi ani neoplati vybavovat prispevok, ale nechas si RP.
@lula313 Tak sa dohodne s opatrovateľkou ak staci zmluva a nemusia byt faktúry.😉 A urcite sa jej viac oplati 280Eur ako 220. Dieta ma 3roky v decembri cize aj ten neexistujúci zvyseny RP sa jej netyka.
@veronikaszabova
Preco neoplatí?
@evittam skôr mi to príde, že jej materska skoncila v decembri a do prace nastupuje teraz za mesiac v septembri a bude mat okolo 1,5 roka(lebo podľa foto vyzerá staro ako moja). Asi bude musieť autorka doplnit vek, aby sa jej dostalo adekvátnej rady, ale teda čo mám známe, ktoré isli do prace skôr, tak radili nebrať príspevok kvôli chorobnosti takto malých deti, lebo jeho použitie sa kontroluje a keď ti dieťa mesiac nejde do jasiel, tak mozes prist o tie peniaze
Dakujem na to co som potrebovala odpoved som dostala 🙂
@teaha Konci ti MD ci RD? Predpokladám,ze RD ked pises o skolke. Je potrebná zmluva s uvedenou osobou a potom kazdy mesiac faktúra.