Dostanem materskú?

tinka217
7. aug 2020

Ahojte 🙂
Prave som s malym na rodicovskej dovolenke, ma rok a pol.. . V januari sa nam narodi 2 dieta. Minuly rok som prerusila rodicovsky na 3 tyzdne lebo isiel manzel na matersku, ja som ostala doma zaplatila som si dobrovolne nemocenske tych necelych 80e za ten cas. V robote mam stale pracovnu zmluvy na neurcito... No neinformovala som ich o tom ze som ukoncila rodicak A manzel je na na materskej. Oni o nicom nevedia... Ja znova som sa vratila na rodicovsku lebo manzelova materska bola mooc nizka.. A moja otazka znie.. Dostanem matersku ked som bola kvazi 3t. Ako keby bez roboty a ani na urade prace som nebola...?? Ale zmluvu mam stale na neurcito.. Pomoooc zeny 🙂

draik
7. aug 2020

@tinka217
Na RD ste stále, bez ohľadu na RP. Nárok získate.

tinka217
autor
8. aug 2020

@draik dakujeeem za odpoved 🙂

silviazlat
10. aug 2020

Ak môžem, pripnem sa k téme, nech nezakladám novú. Som SZČO od 2015. Od 2017 si platím aj sociálku - minimálnu (momentálen 167,89eur) Termín pôrodu mám 08.10.2020. Kedy a akým spôsobom sa dozviem výšku materskej? Prípadne mám si to začať už teraz nejak obiehať a zisťovať?

draik
10. aug 2020

@silviazlat
Po tom, čo o ňu požiadate 😉 Jej výška bude 75% z priemerného vymeriavacieho základu, z ktorého ste platili odvody na nemocenské poistenie v roku 2019.

juliatriscova
30. dec 2020

@tinka217 materskú dostaneš...