Dobrý deň mám otázku od 2.2 nastpuje priateľ na materskú so starším dieťaťom 2apol roka. Máme ešte jedno dieťa má pol roka ja som dostávala len rodičovský príspevok. Ja pôjdem na pol roka pracovať a keď priateľovi skončí materská pôjdem zase na rodičovský s mladším dieťaťom. Dostanem ešte rodičovský za január? Ďakujem za odpoveď
@petamich až od 2.2. ostáva doma. Takže ja dostanem aj za február a on dostane materskú až v marci?
A môžem sa ešte spýtať môžem si uplatniť daňový bonus keď priateľ bude na materskej jemu sa to zruší? Alebo ako ?
@macusa65363 on dostane matersku alikvotne od 2.2. do konca mesiaca za dany pocet dni a kedze ty budes este 1.2. na rodicovskej, tak dostanes v marci posledny rodicovsky prispevok za februar (cely), lebo narok vznika aj za jeden den
ano danovy bonus si mozes uplatnit ty v obdobi, ked budes pracovat, kedze on nebude mat zdanitelny prijem, nebude mat narok na bonus
Keď ty si dostávala len nižší rodičovský. Po mužovej materskej si žiadajte rodičovský v jeho mene a dostanete vyšší
Nastupuje 2.2. alebo 2.1.? Ak 2.2. tak dostanes este aj za februar, kedze na vznik naroku staci aj jeden den