Žienky je tu niektorá z Vás , ktorej sa skončil rodičák v septembri? Nám sa totižto skončil 14. septembra a keďže zatiaľ práca nieje , tak som od vtedy zaradená na urad prace. Posledný rodičák bol vyplatený za september v oktobri čo je jasne. Lenže potom mi volala pani , že ešte v novembri mi bude vyplatený rodičák za oktober , pretože do 15 oktobra pokračoval vlastne ten pandemický a ešte sme sa zmestili. Neviete ako to bude teraz , keďže ho predlžili o 5 ? ešte budem mat nárok aj ja alebo už nie. Samozrejme budem tam volať , len či nahodou nieje niektorá natom podobne 🙂 dakujem
@matapo na urade práce som koli tomu, že my sme poberali normálny rodičovský prispevok do septembra , nie pandemický a malý sa narodil 14, septembra takze som sa hned po jeho skoncení normálne zaradila na urad práce . Ja som nevedela nic o pandemickom rodičáku ani si to nezistovala. No potom mi volala pani z uradu , že mam este na jeden mesiac narok kedže ten prvý pandemický trval do oktobra takže mi povedala , že mi bude vyplatený v novebmri a potom ho zasa predlžili. čiže preto ten urad práce.
@matapo to znamená, že ja som sa musela prihlasit na ten urad, nikto ma dopredu neinformoval o tom pandemickom
@buchticka123 mas narok a nevadi, ze si na UPSVAR (pokial nepoberas podporu)
@veronikaszabova dakujem pekne , nevdela som ako to chodí, kedže som stále pracovala a mam aj prve dieta ciže s uradmi práce a takýmito vecami zatial nemám moc skuseností, zavolala by som tam, len som sa chcela poradit , kedze je situácia aká je a dovolat sa tam je teraz o nervy. Ďakujem ešte raz 🙂
@buchticka123 len pozor na to, čo píše Veronika, že nemôžeš poberať podporu v nezamestnanosti aj pandemický rodičák. V opačnom prípade budeš musieť potom jednu z tých dávok vrátiť.
@ivkazba áno rozumiem, nepoberám nic okrem rodicaku
Ahojte, mám sa nahlásiť na úrad práce, keď nemám nárok na podporu a novú robotu mám dohodnutú od 1.9? A mám nárok na pandemický prispevok? Lebo ja som bola na úrade priamo sa na to pýtať a tam na mňa pozerali ako na vola, že načo sa chcem hlásiť, keď mi automaticky pokračuje pandemický príspevok až do odvolania. Ďakujem
...ano budes mat narok, predlzilo sa vsetkym kt. poberali od marca a situacia sa im nezmenila. Len teda neviem ako je to s tym ze si na urade prace. Pokial viem mala by si byt normalne zaradena ako mamicka na rodicovskej dovolenke nie na urade pace.