Dorovnávka rodičovského príspevku

littlehop
7. mar 2022

Ahojte vie niekto ako to je ak zijeme v cr a poberam rodicovsky prispevok ktory napr mesacne nedosahuje tych 370e ako na slovensku. Je moznost podat ziadost o dorovnavku?

alenah31
7. mar 2022

@littlehop nie - toto sú jediné žiadosti, ktoré je možné v súvislosti s RP podať https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti/vzory-z...

matapo
7. mar 2022

...ak zijete s detmi v CR tak na Slovensku nemas narok na rod. prispevok a ani na dorovnanie. Inak by to bolo keby si zila s detmi v SR a v Cechah by si uz napr. ten treti rok nedostavala nic (lebo si si to vycerpala skor) tak v tom pripade by Ti sumu dorovnavali resp. ak by si uz z Ciech nedostavala nic tak by Ti dorovnali v plnej sume.

nicoli02
8. mar 2022

ak poberáš český rodičovský, tak potom nerozumiem, prečo by ti Slovensko malo niečo dorovnávať.

matapo
8. mar 2022

@nicoli02 ...keby mala nárok na poberanie z ČR a poberala by ho teda z CR (napr. robí tam jej muž) ale s deťmi by žila na SK, tak by mala nárok na dorovnanie z SK.

littlehop
autor
22. mar 2022

@alenah31
@matapo
@nicoli02
@matapo no baby, aktualne info. Dnes som volala s UP na slovensku (pani co ma ma na starosti - koordinacia davok v ramci EU)
V CR mi zamietli pridavky na dieta tak mi ich bude vyplacat SR. A vyzera to tak ze aj rozdiel v poberani rodicovskeho prispevku mi budu vyplacat. Ze ak tu poberam 6000kc tak by mi mali doplacat do tych 9300 cca ( 378€) ale ze sa nato pozrie este a da mi vediet. Cize posuniem potom info ako to dopadlo. To len pre pripad ak by sa nejaka ina mamicka pytala

9lf9
22. mar 2022

@littlehop zalezi na tom ci tebe ako matke alebo otcovi dietata na SR trva pracovny pomer....pokial nie a zijete ako rodina v Cr tak SR nema dovod na dorovnavanie davok.

littlehop
autor
22. mar 2022

@9lf9 pracovny pomer mi trva. Cize mi to budu vyplacat do malej 3 rokov kym mi ten pracovny pomer neskonci.

9lf9
22. mar 2022

@littlehop ak ti trva na SR prac.pomer tak ako a pridavky ako vyrovnavaciu davku po dolozeni zamietnutia z CR, kde predpokladat pracuje otec dietata a vy sa ako rodina zdrziavate.

littlehop
autor
22. mar 2022

@9lf9 ved toto uz mam vyriesene, pisala som vyssie. pisem to tu len preto keby nejaka mamicka bola v rovnakej situacii aby vedela 🙂

9lf9
22. mar 2022

@littlehop len si nenapisala zaklade info ohladom pracovnych pomerov vas ako rodicov dietata lebo ak by bola mamicka na sr nezamestnana situacia by bolo uplne ina.

littlehop
autor
22. mar 2022

@9lf9 jj som rada ze si napisala, ano to mi vypadlo ze tam treba uviest ze muz je pracujuci v cr a mne trva PP na sk. Snad uz je to vsetko 🙂