Ahojte vie niekto ako to je ak zijeme v cr a poberam rodicovsky prispevok ktory napr mesacne nedosahuje tych 370e ako na slovensku. Je moznost podat ziadost o dorovnavku?
...ak zijete s detmi v CR tak na Slovensku nemas narok na rod. prispevok a ani na dorovnanie. Inak by to bolo keby si zila s detmi v SR a v Cechah by si uz napr. ten treti rok nedostavala nic (lebo si si to vycerpala skor) tak v tom pripade by Ti sumu dorovnavali resp. ak by si uz z Ciech nedostavala nic tak by Ti dorovnali v plnej sume.
ak poberáš český rodičovský, tak potom nerozumiem, prečo by ti Slovensko malo niečo dorovnávať.
@alenah31
@matapo
@nicoli02
@matapo no baby, aktualne info. Dnes som volala s UP na slovensku (pani co ma ma na starosti - koordinacia davok v ramci EU)
V CR mi zamietli pridavky na dieta tak mi ich bude vyplacat SR. A vyzera to tak ze aj rozdiel v poberani rodicovskeho prispevku mi budu vyplacat. Ze ak tu poberam 6000kc tak by mi mali doplacat do tych 9300 cca ( 378€) ale ze sa nato pozrie este a da mi vediet. Cize posuniem potom info ako to dopadlo. To len pre pripad ak by sa nejaka ina mamicka pytala
@littlehop nie - toto sú jediné žiadosti, ktoré je možné v súvislosti s RP podať https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti/vzory-z...