Doplatok k materskej

ullka
25. jan 2012

Dobry vecer...som na MD a jej vyska je 188eur,chcela by som zistit ci existuje taka moznost ze by som bud na UPSVR alebo na SP poziadala o doplatok,aby som mala materske tak vysoke ako dava stat,lebo z platu mi to vyslo takto. ☹

sisaha
25. jan 2012

@ullka ja si myslim, ze by si mohla poziadat. Ved ked cca 194 eur dostane kazdy, teda aj ten kto nepracuje, tak preco by si nemohla aj ty, ktora tomuto statu odvadzala dane..Urcite tam zajdi a popytaj sa.

gapa
26. jan 2012

@ullka
materskú nemáš každý mesiac rovnakú, lebo materské sa vypláca na kalendárne dni, tj. záleží od počtu dní v danom mesiaci.
Požiadať môžeš na upsvar, mala by to byť normálne žiadosť o rodič.príspevok predpokadám. Budeš potrebovať doklad o výške materskej zo SP. Myslím kedysi bolo tak, že ked je doplatok nízka suma, tak to dorovnali neskôr jednorázovo, no ty so žiadsotou nečakaj, aby si nestratila na to nárok.

vierkasteffi
26. jan 2012

doplati ti to UPSVR 🙂 ale treba o to požiadať 🙂

ullka
autor
27. jan 2012

@sisaha dakujem za odpoved.ved to osem rokov som robila,ale z minimalnej mzdy mi velka materska nevysla.oni na uradoch nepovedia naco ma clovek narok,az ked sam o to poziada.ale mohli by informovat ze ked je ti nizsia suma ako statna tak ze mame na to narok.

ullka
autor
27. jan 2012

@vierkasteffi dakujem,hned v pondelok si to pojdem vybavit.dufam ze s uspechom.ved dnes je kazde euro dobre. 🙂

ullka
autor
27. jan 2012

@gapa vdaka za radu.

liluu
27. jan 2012

ja som mala materskú nižšiu ako rodičovský o asi 25€ keď som prešla na rodičák ten rozdiel my vyplatili len kvôli tomu že mi teta na úrade ma upozornila, že sa to má dorovnať.