Doplatenie rodičovského po vyčerpaní materskej otcom dieťaťa

zuzana_stet
7. dec 2017

Pekny den Vam prajem. Prosim o radu. Syn bude mat v januari 2 roky a manzel by chcel s nim nastupit na matersku (v januari), teda ja by som prestala poberat rodicovsky. Je mozne po vycerpani materskej mojim manzelom (vo veku 2,5 roka syna) este poziadat o znovu vyplacanie rodicovskeho mne, ako matke, az do dovrsenia 3 rokov syna? Dakujem

majusqa77
7. dec 2017

ano

oskvarka
7. dec 2017

@zuzana_stet este doplnim ze ak nenastupi v 1 den mesiaca ale povedzme 3 den mesiaca a koncit bude niekedy nakonci nejakeho mesiaca tak za oba zacate mesiace este dostanes rodicovsky tak ked si to dobre vyratas mozes mat o jeden rodicovsky viac ;)

zuzana_stet
autor
7. dec 2017

@majusqa77 jeeej, dakujem za rychlu odpoved. prosim, nemate, neviete nejaky link na zakon k tomu? teda ked manzel v 2,5 roku docerpa matersku na syna, tak dalsieho pol roka ja bude doberat rodicak? chapem to spravne ze? este raz srdecna vdaka

zuzana_stet
autor
7. dec 2017

@oskvarka fuuu, tak to je brutus, dakujem krasne za radu. neskutocne. dakujem 🙂

zuzana_stet
autor
7. dec 2017

este doplnim: prosim a ma na tuto situaciu nejako vplyv aj ne/umiestnenie starsej dcerky v skolke?

oskvarka
7. dec 2017

@zuzana_stet nie moze chodit do skolky kedy chce

zuzana_stet
autor
7. dec 2017

@oskvarka dakujem 🙂 a tlaciva k tomu preruseniu rodicaku dostanem na upsvr a manzel k zacatiu materskej na socialke?

oskvarka
7. dec 2017

@zuzana_stet no to je taka zaujimava vec toto vybavovanie najdi si temu otec na materskej tam sme sa bavili podrobnejsie v skratke najskorej si vy musite ako manzelia napisat vzajomnu dohodu o tom ze otec prebera ku dnu (kedy nastupuje) dieta do starostlivosti nasledne ide na socialku dostane papierik (ten s cislom tak s tym robia velke drahoty mozu sa vykrucat ze chcu papier z uradu prace ale tam ti ho skorej nedaju kym nemas toto vybavene tak sa netreba dat odbyt + je dost mozene ze na socialke ho budu posielat od dveri k vdveram kym mu ten papier daju 🙂 treba vela trpezlivosti...) potom ked mas ten papier tak ho vyplnis pridas tu dohodu o prebrati starostlivosti a nechas si to prevziat na socialke (budu sa branit stale ze im chyba ten papier z uradu prace - mozes to skusit prekopcit ten vyplneny neprevzaty papier zo socialky + tu dohodu o prevzati dietata do starostlivosti - vytlac si viac krat :D.. aspon 2 - a ty ako zena zajdes na urad prace a podas ziadost ze chces zastavit poberanie rodicaku z dovodu nastupu muza na MD k tomu dnu a nech ti daju potvrdenie ze tuto ziadost od teba prebrali - najlepsie aj rovno papier ze ti tomu dnu vyplacanie rodicaku zastavuju ale to ti asi nebudu chciet dat kym nemas potvrdenie na socialke ze ti prebrali tu ziadost o materske ...tak aspon to prevzatie - na to mas narok aj ked su niekde nekompromisne uradnicky - zajdi za veducim pripadne riaditelom na vsetko mas narok) s tymto pojdes na socialku tam nech ti to prevezmu (tam ta informuju ze to nestaci ze musis doniest to potvrdenie z uradu prace ze ti to uz ku tomu dnu zastavuju nie len ze ti ziaadost prevzali - je mozne ze ti to koli tomu nebudu chciet prevziat lebo budu ziadost povazovat za neuplnu.. u nas pomohlo slubit ze hned to potvrdenie donesieme len ze nam maju potvrdit zase oni ze tu ziadost na socialke prevzali .. tak prevzali 🙂) s potvrddenym papierom na urad prace tam by ti mali dat ten papier o zastaveni a s tym naspet na socialku..a uz len cakat na rozhodnutie 🙂

a este zo skusenosti aspon u nas kedze ste rodicia a mate male deti tak ty za manzela na socialke vybavis - zober si jeho obciansky ale na urade prace budu chciet aby si prisla osobne.. aspon u nas moze byt ze to je individualne 🙂 zelam pevne nervi... moj muz je uz na druhej materskej a veru som 2 razi bola az u riaditela uradu prace aby som to vsetko vybavila... ale zvladli sme to 🙂

sorciera24
7. dec 2017

@zuzana_stet ano, urobili sme to rovnako, ked mal syn 2 roky aj 3mes. muz siel na mD, ja som poziadala o odnatie RP, ked manzelovi skoncila materska, ja som znovu poziadala o RP a poberala po dobu do jeho 3r. veku.....(inak som bola v praci a maly normalne v skolke)

zuzana_stet
autor
8. dec 2017

@majusqa77 dobry den, prepacte, ze vas este takto otravujem, no na upsvr mi povedali - patrim pod Holíč - ze uz mi nic doplacat nebudu ked sa raz odhlasim :( myslite, ze by som sa mohla branit poukazanim napr na nejaky zakon, kde je uvedene ze mam narok na doplatenie? dakujem

majusqa77
8. dec 2017

@zuzana_stet co nebudu doplacat?

zuzana_stet
autor
8. dec 2017

@majusqa77 ked manzelovi skonci materska vo veku 2,5 roka syna, tak zvysneho pol roka, do 3 rokov, mne nebudu vyplacat rodicovsky

majusqa77
8. dec 2017

@zuzana_stet ak si poziadas, tak budu. na rp ma narok kazdy, do 3 rokov veku dietata, pokial sa nepobera materske

zuzana_stet
autor
8. dec 2017

@majusqa77 prosim a uradnicky na urade prace mi musia dat tlaciva, ziadost? su velmi neprijemne

majusqa77
8. dec 2017

@zuzana_stet nie. ziadost je bezne dostupna aj na internete

zuzana_stet
autor
8. dec 2017

@majusqa77 dakujem moc 🙂

sorciera24
8. dec 2017

@zuzana_stet nedaj sa odbit, zakonne ti to patri! do 3r. veku dietata!...to co je? sa ich opytaj, ci idu davat zo svojho....?....vypis ziadost (je aj na nete) a pekne im ju zanes...(s potvrdenim o ukonceni materskej)

nmonika
6. jan 2018

Kocky,prosim vas,my to chceme tiez vyuzit,syncek bude mat v auguste 3r,mm pojde na MD,ale ja som bola predtym v UK,takze som nezamestnana...musim za evidovať na upsvar...mm bude chodit dalej do prace,na inu zmluvu,ale doma so syncekom.Co robit ak mi ponuknu pracu? Kedze chceme len vyuzit prilepsenie si 😉

majusqa77
6. jan 2018

@nmonika ved ostan doma ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. A az ked bude mat 3 budes riesit

nmonika
6. jan 2018

@majusqa77 mam este 5r dceru,ta je ake skolkarka.Prosim ta a to sa ako vybavuje? Mne radila zname ze len evidencia na upsvar aby som neplatila odvody,ze to plati takto štát. Dakujem,riesime to 1x a nerozumieme sa presne vsetkemu,tak čítam aj tu infosky.

majusqa77
6. jan 2018

@nmonika na zdravotke sa mozes aj na to mensie prihlasit

nmonika
6. jan 2018

@majusqa77 a potom ako to bude s UPSVARom?tam tiez ze?

oskvarka
18. jan 2018

@zuzana_stet su na nete ale normalne uradnicka ti nema preco nedat tlacivo co potrebujes na to tam je...