Ahojte, stretli ste sa uz s tym, ze doktor odmietne vypisat na MD 8 tyzdnov pred porodom? Zdrav. dovody mam, aj u zamestnavatela to mam tak dohodnute a vobec som neratala s tym, ze gynekolog bude takyto neochotny :( stalo sa vam nieco podobne?
@lusinka001 Vymen doktora a daj sa vypisat niekym normalnym. Takychto panovbohov mam najradsej, ako keby to uz fakt nebolo jedno, ci 6 alebo 8.
@lusinka001 už sme riešlili taký prípad. Proste na soc.poistovni povedali, že to má proste prepísať. A to tak, že to jednou čiarou preškrtneš, napíšeš dátum, aký chceš- 8týž. pred a pridáš k tomu opravila + podpis (alebo hviezdičku a na boku hviezdičku opravila+podpis.
Už s dvomi mamičkami sme tak urobili a nebol problém. Raz myslím to oni povedali. Je na mamičke, aby si určila nástup, pozri, je to v políčku poistenkyna, nie v políčku lekár a na zadnej strane je poučenie, že si to stanoví poistenkyna.
Len samozrejme mzdárke to už musíš dať opravedné a si to radšej prefoť.
Vklude si to over aj cez formulár na stránkach soc.poistovne, nám to potvrdili predtým, než sme to robili.
Uz si asi aj na materskej ale mozno odpoved pomoze inej mamine.. no ja som od gynekologa dostala ziadost o matersku a sama som si vypisala nastup na nu.. kedy som ja chcela .. no najskor 8t pred porodom a najneskor 6t pred porodom
@lusinka001 nemyslel to nahodou len tak, ze ti nechcel dat ten papier skor ako tych 8tyzdnov pred porodom? Kedze si este len 29.tt. mozno ked tam skocis o dva tyzdne tak ti to uz vypise.