Doklad o materskej k daňovému priznaniu

mamkalentedkova
16. júl 2022

Ahojte baby ,
Priateľ má účtovníčku ,je živnostník,ona mu robí faktúry ,daňové priznanie a podobne .Dala som si u nej robiť daňové aj ja .
Keďže sa dlho neozývala ,anindi vlastne nepamätala ,či moje daňové robila až predvčerom zavolala ,že potrebuje ešte nejaké papiere doložiť .
Situácia je taká ,do 22.5. 2021 som normálne pracovala ,od 23.5 .2021 som nastúpila na MD.Od zamestnávateľa som jej tlačivo poslala .Ona ale odo mňa žiada aj nejaké potvrdenie zo sociálnej poisťovne ,kde bude presne tiež rozpísané ,ktorý mesiac ,koľko peňazí mi prišlo . Poslala som jej rozhodnutie SP o materskej,kde je uvedené odkedy ju poberám aj denný vymeriavací základ .
To vraj nestačí .Mám si na SP vyžiadať špeciálne potvrdenie ? Nemáte niekto skúsenosť ?
Ďakujem za každú radu
Prajem vám pekný deň

danielahamar
16. júl 2022

Treba ist osobne,ale cez email poziadat o papier socialnu,tetky budu vediet o co ide. A celkovo,preco ste si nedali robit danove vo firme, kde robite?

mogaa
16. júl 2022

@mamkalentedkova na SP musíš ísť osobne, uvedené potvrdenie ti vydajú na počkanie....je to záležitosť 2minút

slavkadi
16. júl 2022

@mamkalentedkova zrejme to chce na uplatnenie nezdaniteľnej časti na manželku. Iný význam nevidím. Ti stačí, že pozrieš koľko ti prišlo materskej do konca roka na účet (pozri výpis z banky a spocitaj, materská za december čo prišla v januári sa tam už nepočíta) a napíšeš jej sumu, manžel podpisuje v danovom že čestne vyhlasuje že sú tie údaje pravdivé.

mamkalentedkova
autor
16. júl 2022

@danielahamar no ..to je také trošku hlúpe ...mala som zmluvu má dobu určitú ,do októbra 2021 ..a myslela som,že zmluva mi skončila ku koncu doby určitej ,tak som to dala robiť účtovníčke...keby som bola vedela ,tak by som si to dala spraviť v robote 🤦‍♀️

mamkalentedkova
autor
16. júl 2022

@slavkadi ja nie som vydatá ...som slobodná ,takže to asi nie

mamkalentedkova
autor
16. júl 2022

@danielahamar
@mogaa
A ďakujem za info ☺️

slavkadi
16. júl 2022

@mamkalentedkova tak potom neviem načo by jej to bolo, materská je nedanovy príjem, do daňového sa neuvádza 😁

mamkalentedkova
autor
16. júl 2022

@slavkadi no veď tiež som si myslela ..preto ma to prekvapilo ..že ešte aj potvrdenie presne ,ktorý mesiac ,koľko mi prišlo peňazí ..

lilinka88
16. júl 2022

@mamkalentedkova stačí ti zavolať na sociálku,že potrebuješ doklad o vyplatenej materskej do daňového a pošlú ti na adresu

mamkalentedkova
autor
16. júl 2022

@lilinka88 účtovníčka to chce už v pondelok..tak na adresu mi to asi veľmi nepomôže 😁

lienka.7
16. júl 2022

@mamkalentedkova ako ti napísala
@slavkadi ak daňové podávas cisto len za seba, nikto iný si nic nebude uplatňovať tak matersku tam neuvádzas, keďže to nie je považované za prijem. Pani účtovníčka nech si pozrie stránku FS.
Mimo témy, nepodáva sa nahodou daňové k 31.3., resp. potom odložené k 30.6.?

mamkalentedkova
autor
16. júl 2022

@lienka.7 len za seba ..ja si chcem len uplatniť daňový bonus na deti ,to je všetko .Vydatá nie som,takže ani na mňa si nikto nezdaniteľnú čiastku uplatňovať nebude ..
Áno ,ja som.zamestmanec ,tak malo byť podané do 31.3....nwviem sama ,čo tam je za účtovníčka ,keď pred dvoma týždňami ani nevedela ,či mi daňové robila a teraz naháňa papiere ..zrazu ma aj synov rodný list ..mám podozrenie ,že ho ani nepodala a začala to riešiť ,až keď sme ju s tým stále dokola otravovali

lienka.7
16. júl 2022

@mamkalentedkova ano, presne, kvoli DB. nepotrebuješ na to nic okrem toho potvrdenia o príjme od zamestnávateľa a kópie rodného listu.
Podávas predpokladám Ackovy formulár, to je záležitosť 5 min.vyplnenia na nete FS. Tipujem ze na to účtovníčka proste zabudla.
A ešte raz. DP si uz mala mat davno podané...

lienka.7
16. júl 2022

@mamkalentedkova
Nech to poda cim skor... dostaneš asi pokutu 30€.

Ziadne potvrdenie zo SP nepotrebuješ. Len potvrdenie o prijme a rodny list dokladá ako prílohy k DP.

mamkalentedkova
autor
16. júl 2022

@lienka.7 ja viem..ja som jej papiere doručila 14. Februára ..ale bolo mi divné ,že bonus nejak nechodí ..tak som povedala priateľovi nech sa jej poputa ,kdebje problém..teraz ešte ja budem mať opletačky 🤦‍♀️