Doklad k žiadosti o RZD

9gabi9
7. feb 2023

Ahojte.
Idem si pre radu, pre mnohých určite bežná vec, možno až banalita. Ale riešim túto vec prvýkrát.
Ide o ročné zúčtovanie preddavkov na daň za min. rok. Celý r. 2022 som bola na RD a poberala rodičovský príspevok, žiadne iné príjmy. Manželovi som vravela, že pri vypisovani žiadosti v práci, nech si ma uplatní v žiadosti na nezdaniteľnú časť základu dane (že ich účtovnícka mu povie čo a ako má vypísať) + dala som mu do ruky kópiu sobasneho listu.
Dnes prišiel z práce domov, že účtovníčka k žiadosti potrebuje doklad z úradu práce o tom ze poberam rodicak a tiež tam má byť uvedená aj celková suma za min. rok.
Nie som v tejto téme doma, riešim takýto prípad prvýkrát avšak čo som zisťovala info na internete, tak ak som celý rok poberala rodicak, nie je potrebné žiadne potvrdenie. Sú moje informácie správne? Alebo som to zle pochopila?
Poprosím o radu kto sa tejto téme rozumie viac ako ja 😉
Vopred ďakujem

doriiis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenah31
7. feb 2023

@doriiis nie nepotrebuje....uz v RZD za r. 2021 nebola povinnost potvrdenia dokladovat, v ziadosti si to sam vypise, svojim podpisom si zodpoveda sa uvedene udaje. @9gabi9 mas pravdu, uz to netreba. Ak mu robi uctovnicka problem tak nech ju odkaze priamo na financnu spravu.

doriiis
7. feb 2023

@alenah31 ...ďakujem.Mazem svoj komentar

kristina82
7. feb 2023

@9gabi9 ja som davala iba zo socialky o poberani materskej,o poberani rodicovskej nechcela,ani sobasny list

9gabi9
autor
8. feb 2023

@kristina82
@doriiis
@alenah31
Ďakujem všetkým za odpovede. Som o jeho evo múdrejšia 😉