Dohoda, rodičovský príspevok a maródka

zdena12345
13. aug 2017

Ahojte, viete mi niekto poradit? Som na RD a poberam rodicovsky prispevok. Pracujem na dohodu o prac. cinnosti par dni v mesiaci. Planujem operaciu po ktorej budem vyse mesiaca PN. Ide o plastiku na vlastne naklady. V praci by volno nemal byt problem. Mam nejaku moznost dostat nieco aj zo socialneho poistenia alebo zivotnej poistky ak nejde o nutnu operaciu? ďakujem

evittam
13. aug 2017

@zdena12345 Co sa tyka platenej PN zalezi od druhu dohody, ak je to dohoda na nepravidelny prijem narok na PN nemas,nakolko nie je za teba odvádzane poistne na NP. Co sa tyka zivotnej poistky tak si precitaj zmlucu co si podpisala-my nemáme odkiaľ vedieť co mas v zmluve.😉

evittam
13. aug 2017

*zmluvu

zdena12345
autor
1. sep 2017

ďakujem, zdravotna poisťovňa by mala nieco zaplatiť, ale ta zivotna tam ma ze nepreplaca plasticke operacie....

evittam
1. sep 2017

@zdena12345 No tak si si odpovedala sama. A plastiku ak ti neschválil lekár kvoli zdravotným ťažkostiam, potom tam musi byt aj odporucanie odbornika a aj psychologa tak ti tazko preplati ZP. Neviem o aku plastiku ide.

zdena12345
autor
2. sep 2017

Abdominoplastika po tehotenstve. Viem že je to diskutabilné... Veď uvidím. Len som chcela byť trošku v obraze.

evittam
2. sep 2017

@zdena12345 A preplatenie od ZP sa schvaluje pred samotnou operáciou.