Dohoda, PN a materská dávka

michaelagaborova
24. aug 2023

Dobrý deň viem že to už tu bolo ale snáď bude nejaká dobrá duša ktorá mi poradí pomôže... som zamestnaná na dohodu bola som PN a otehotnela som chcem sa opýtať potvrdí mi zamestnávateľ papier na materskú dávku? Alebo sa na mňa vykašle a pošle ma niekam som v nejakej ochrannej lehote alebo ako to je ? Vopred ďakujem za odpoveďe

slawka2208
24. aug 2023

ak máte nárok tak samozrejme ze vam vypíše materskú, len sú tam nejaké podmienky ktoré musíte splnať. ak ste stále zamestnana a mate odpracovaných viac ako 270 dní máte nárok.

michaelagaborova
autor
24. aug 2023

@slawka2208 Výpoveď som ešte nepodpisovala tak zamestnaná ešte som, mne PN končila teraz 15 augusta a od 16. Septembra mám už nastúpiť materskú dovolenku tak preto sa pýtam či mám ísť s papierom od doktora k zamestnávateľovi alebo priamo poslať na Soc . Poist.... inak ďakujem za odpoveď 🙏

michaelagaborova
autor
24. aug 2023

@michaelagaborova a 270 dní odpracované mám lebo poberam aj tehotensku dávku

nelca84
24. aug 2023

@michaelagaborova a teraz pracujes? Ked uz nie si PN a este nie si na materskej. Mimochodom, vypoved sa nepodpisuje, je to jednostranny ukon.

slawka2208
24. aug 2023

Pokiaľ poberate tehotenske tak na matersku máte nárok.

michaelagaborova
autor
24. aug 2023

@nelca84 Nepracujem práve 😕 preto neviem nič ohľadom tejto veci, PN mi skončila teraz 15steho a preto neviem či mám ísť s papierom od gyn. K zamestnávateľovi alebo ho poslať priamo na Soc. Poist.
@nelca84 .

michaelagaborova
autor
24. aug 2023

@michaelagaborova A PN mi ukončila Soc.positovna ale u gyn. Som PN stále tu mi ukončí doktor teraz na poslednej kontrole lebo nastupujem na Materskú dovolenku

ivanakaka
24. aug 2023

@michaelagaborova das zamestnavatelovi papier

michaelagaborova
autor
24. aug 2023

@ivanakaka Áno? Viete to iste ? A ďakujem všetkým za ochotu 💜

ivanakaka
24. aug 2023

@michaelagaborova mne tak gynekolog dal