Dobrý deň viem že to už tu bolo ale snáď bude nejaká dobrá duša ktorá mi poradí pomôže... som zamestnaná na dohodu bola som PN a otehotnela som chcem sa opýtať potvrdí mi zamestnávateľ papier na materskú dávku? Alebo sa na mňa vykašle a pošle ma niekam som v nejakej ochrannej lehote alebo ako to je ? Vopred ďakujem za odpoveďe
@slawka2208 Výpoveď som ešte nepodpisovala tak zamestnaná ešte som, mne PN končila teraz 15 augusta a od 16. Septembra mám už nastúpiť materskú dovolenku tak preto sa pýtam či mám ísť s papierom od doktora k zamestnávateľovi alebo priamo poslať na Soc . Poist.... inak ďakujem za odpoveď 🙏
@michaelagaborova a 270 dní odpracované mám lebo poberam aj tehotensku dávku
@michaelagaborova a teraz pracujes? Ked uz nie si PN a este nie si na materskej. Mimochodom, vypoved sa nepodpisuje, je to jednostranny ukon.
Pokiaľ poberate tehotenske tak na matersku máte nárok.
@michaelagaborova A PN mi ukončila Soc.positovna ale u gyn. Som PN stále tu mi ukončí doktor teraz na poslednej kontrole lebo nastupujem na Materskú dovolenku
@michaelagaborova das zamestnavatelovi papier
@ivanakaka Áno? Viete to iste ? A ďakujem všetkým za ochotu 💜
@michaelagaborova mne tak gynekolog dal
ak máte nárok tak samozrejme ze vam vypíše materskú, len sú tam nejaké podmienky ktoré musíte splnať. ak ste stále zamestnana a mate odpracovaných viac ako 270 dní máte nárok.