Dohoda o pracovnej činnosti počas MD

25. aug 2020

Dobrý deň,
Chcela by som sa spýtať. Skončil mi 31.7. pracovný pomer. Od 9.6. som na PN. Naskytla sa mi možnosť pracovať počas MD z domu alebo občas zájsť do práce na dve hodinky s tým, že mi dajú dohodu o pracovnej činnosti. Moja otázka znie, nástup mám nejak 17.9. na MD a od tohto dňa mi chcú dať aj tú dohodu. Ovplyvní mi to nejak materskú? Bojím sa, že mi ju neuznajú alebo čo 😂 a keby som mala tú dohodu, ráta sa to ako nemocenské poistenie? Ide o to, že keby som potom otehotnela, či by mi z dohody uznali materskú. Ďakujem za odpovede absolútne sa v tom nevyznám 🙏🏻

lucinka1988
25. aug 2020

Ja tak fungujem už skoro 3 roky, podstatne je, aby dohoda bola uzatvorená na inú činnosť ako je tá, z ktorej Ti bude vyplácaná MD. A pri druhej MD Ti DoPČ môže dávku navýšiť, ak splnia podmienky 270 dni a aktívne NP v case nastúpu na druhú MD.

autor
25. aug 2020

@lucinka1988 No ja budem mať len tú dohodu pracovný pomer mi počas MD plynúť nebude lebo som mala zmluvu na dobu určitú a tá mi skončila. Myslela som, že automaticky by som mala tú druhú MD nižšiu keďže to nebude normálny pracovný pomer. Ako predbieham ale premýšľam dopredu.

lucinka1988
25. aug 2020

Ahaa, potom druha MD by bola počítaná len z tej dohody, ak PP netrvá, tým pádom bude asi nižšia, závisí od príjmu.