Dobrý deň,
Chcela by som sa spýtať. Skončil mi 31.7. pracovný pomer. Od 9.6. som na PN. Naskytla sa mi možnosť pracovať počas MD z domu alebo občas zájsť do práce na dve hodinky s tým, že mi dajú dohodu o pracovnej činnosti. Moja otázka znie, nástup mám nejak 17.9. na MD a od tohto dňa mi chcú dať aj tú dohodu. Ovplyvní mi to nejak materskú? Bojím sa, že mi ju neuznajú alebo čo 😂 a keby som mala tú dohodu, ráta sa to ako nemocenské poistenie? Ide o to, že keby som potom otehotnela, či by mi z dohody uznali materskú. Ďakujem za odpovede absolútne sa v tom nevyznám 🙏🏻
@lucinka1988 No ja budem mať len tú dohodu pracovný pomer mi počas MD plynúť nebude lebo som mala zmluvu na dobu určitú a tá mi skončila. Myslela som, že automaticky by som mala tú druhú MD nižšiu keďže to nebude normálny pracovný pomer. Ako predbieham ale premýšľam dopredu.
Ahaa, potom druha MD by bola počítaná len z tej dohody, ak PP netrvá, tým pádom bude asi nižšia, závisí od príjmu.
Ja tak fungujem už skoro 3 roky, podstatne je, aby dohoda bola uzatvorená na inú činnosť ako je tá, z ktorej Ti bude vyplácaná MD. A pri druhej MD Ti DoPČ môže dávku navýšiť, ak splnia podmienky 270 dni a aktívne NP v case nastúpu na druhú MD.