Dohoda a predĺžený rodičovský

vivi291018
15. jan 2024

ahojte, mám takú možnosť si zarobiť na dohodu ale poberam predlžený rodičak a bojim sa, ze mi zastavia rodičak koli tej dohode, ďakujem

wejuska7910
15. jan 2024

@vivi291018 mozes robit a popritom poberat ak mas predlzeny zo zdravotnych dovodov dietata

vivi291018
autor
15. jan 2024

@wejuska7910 ďakujem

balcoska
15. jan 2024

@vivi291018 ahoj. Ja trosku mimo otázku. Prosím ta a ako je to u dieťaťom môže byť v škôlke 8hodin alebo iba 4hodiny. Lebo ja akurát idem skúsiť vybaviť ten predlžený rodicak. A môžem sa spýtať ze s akou diagnózou si na predlzenom rodičaku?

vivi291018
autor
15. jan 2024

@balcoska tak ja som na predlženom koli tomu, že dcérka ma problém zo sluchom, nosí aparáty a má aj mentálnu zaostalosť, dcérka zatial nie je v školke tento rok len nastupuje, ale pojde na 4 hodiny ale dá sa aj na celý deň v špecialnej školke

jaroe
15. jan 2024

@balcoska ak ti priznajú predĺžený rodičovský zo zdravotných dovodov, dieťa môže ísť na celý deň do škôlky. Obmedzenie na 4 hodiny v škôlke sa týka tých mám, ktoré ostanú doma z titulu starostlivosti o dieťa do 6 rokov, kedy im štát platí zdravotné poistenie. Nárok na RP vtedy nie je.

balcoska
15. jan 2024

@vivi291018 dakujem😉

balcoska
15. jan 2024

@jaroe ďakujem krásne za info. Idem to skúsiť vybavovať. Len neviem ci mi to prejde malý ma napísanú diagnózu Astma bronchiale a oslabenú imunitu plus alergie na pele. Za posledný rok bral cca 9antibiotik,co je dosť zle. Pani na úrade mi povedala ze nech podám papiere a malo by to prejsť. No tak uvidím.

luliu
15. jan 2024

@balcoska držím palce, aj keď toto nie je veľmi na predĺžený RP, to je bežná diagnóza v dnešnej dobe

luliu
15. jan 2024

@vivi291018 môžeš robiť aj na trvalý pracovný pomer, kľudne na 100%

balcoska
15. jan 2024

@luliu ok ďakujem 😉 ale doktorka mi to sama navrhla, tak neviem ci majú skúsenosti alebo ako. Za pokus nič nedám, skúsim a uvidím.

vivi291018
autor
15. jan 2024

@balcoska neviem ako u vas v meste, ale čo tak poznam maminy tak najväčšiu váhu z odborných lekarov ma psycholog,psychiater alebo neurolog, moja sesternica ma dcérku a tak je uplne fyzicky zdravá len je pozadu, ma adhd a psycholog jej odporúčil predlženy rodičak a zase poznam jednu pani kde dieťa po operáciach srdiecka,nemocnice a tak a nepredlžili...najviac zaleži na posudkovom, držím palce nech Vám to vyjde, peniažky sa vždy zijdu