Ahojte, máte prosím niekto dohodu s nepravidelným príjmom popri rodičovskej dovolenke ? Mám 3 otázočky:
1. Môže mi to ovplyvniť výšku podpory po ukončení RD ak zamestnávateľ rozviaže so mnou pracovný pomer ?
2. Môže mi to ovplyvniť výšku materskej / ak by som otehotnela a nastúpila na ďalšiu materskú dovolenku ?/ to jest dcérka má 2 roky, teraz otehotniem a kým by mala 3 roky, tak by som opäť išla na MD/
3. Ako je to na sociálke - musím to niekde nahlásiť ?
Som stále evidovaná u zamestnávateľa.
1. nie, len dohoda s pravidelným príjmom, lebo z dohody s nepravidelným príjmom sa neplatí poistenie v nezam., ktoré ovplyvnuje výpočet podpory (a aj pri nej záleží, či skončí prac.pomer počas RD, resp. posledným dnom RD alebo ešte trvá prac.pomer aspon 1den po ukončení RD)
2. nie, neplatí sa z nej nem.poistenie a z každého nem.poistenia sa nárok posudzuje samostatne
3. áno, musíš sa odhlásiť z dôch.poistenia štátom, do 8dní od prihlásenia na soc.poistovnu ako zamestnanec lebo aj pri tejto dohode sa platí povinné dôchodkové poistenie zamestnanca a súbeh povinného poistenia zamestnanca s povinným poistením štátu zákon nepripúšťa