Ahojte, potrebovala by som poradiť. Máme s manželom tak čerstvo po svadbe, a chceli by sme niekedy v budúcnosti určite plánovať bábätko ☺️ začala som to riešiť už daaavno pred svadbou a v práci som sa prehodila zo živnosti na dohodu 🙂 (nebudem rozoberať kvôli čomu, je jasné, že na živnosť by som mala lepšie platené.. no spravila som ako som spravila). Pýtala som moju šéfku, nech mi vystaví novú pracovnú zmluvu na dohodu (s tým, že pracujem normálne ako zamestnanec každý deň chodím do práce .. no len mám platené za menej). Hovorila som šéfke, že chcem kvôli materskej takto dopredu si už postupne zbierať dni aby som mala 270 odrobených. Ona s tým samozrejme nemala problém. Povedala mi, že mi dá normálne zmluvu na dohodu ako aj dala dievčatám aj čo sú na materskej. Takisto sa mi ráta do toho aj nemocenské.
Lenže.. nedávno som pozerala na zmluvu dokedy mi platí, pretože musíte si spraviť novú aby nadväzovali dátumy.. A narazila som na to, že to nie je Dohoda o vykonaní práce/Dohoda o pracovnej činnosti.. mám v zmluve napísané Dohoda o hmotnej zodpovednosti.. neviem nerozumiem tomu a bojím sa toho, že sa mi ani taká dohoda nebude rátať😞 nikdy som o nej ani nepočula … prosila by som o radu, lebo neviem či sa mi rátajú teda tie dni alebo idú doslova, že zbytočne fuč?😔
@lucka_ke áno tie mi posielajú každý mesiac na email
a nemocenské poistenie ti odvádzajú? pozri do pásky, ak áno tak je to OK
@lucka_ke áno aj to mi odvádzajú.. 🙂 len som nechápala tomu názvu, lebo som nikdy takú zmluvu nevidela a nevedela som či to vôbec platí pre takúto dohodu, keď bolo všade aj napísané, že má byť buď Dohoda o vykonaní práce alebo Dohoda o pracovnej činnosti. Ale ak je to v poriadku tak ďakujem za radu 🥹❤️ už som sa bála
taký názov je ozaj divný, ale ak si nahlásená v Sociálnej poisťovni a odvádzajú za teba nemocenské poistenie tak to je dôležité...
@lucka_ke za mna platí nemocenské poistenie zamestnávateľ, mám to všade aj na VŠZP.. so sociálnou poisťovňou som nič neriešila
@patulienocka3003 nemocenské poistenie a všeobecná zdravotná poisťovňa nemajú spoločné nič. Do zdravotnej poisťovne sa platí zdravotné poistenie. Nemocenské poistenie sa platí do Sociálnej poisťovne. Pre nárok na materské potrebuješ nemocenské poistenie platené do Sociálnej poisťovne.
@patulienocka3003 ja mam normálne pracovnú zmluvu na TPP a dohoda o hmotnej zodpovednosti je to ze pracuješ z peniazmi ako napr predavačka to mam k zmluve ako dodatok
@patulienocka3003 Na zaklade Dohody o hmotnej zodpovednosti, nemôžeš byť zamestnaná ani zahlásena do. socialnej poisťovne,môže ale byť súčasťou pracovnej zmluvy,dohody. DoHz len. potvrdzuješ že zodpovedáš za zverený majetok.
Pytaj sa aku dohodu ti nahlásili.
Zamestnávateľ odvadza do ZDRAVOTNEJ zdravotne poistenie a do SOCIALKY-subor poistení vrátane nemocenského, bez ktorého nebudeš mať materskú. https://jaspis.sk/aktuality/zdravotne-socialne-....
Precitaj si článok. https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/vzory-d...
výplatné pásky máš?