Poprosím vás o info...pred nástupom na materskú som si platila dobrovoľné poistenie. Na materskú som mala nárok a teraz k 31.7. mi končí. Dobrovoľné poistenie som si však ešte nezrušila (až k 1.8. budem)...len sa chcem ešte spýtať či by sa dalo ešte z toho niečo "vyťažiť", keď som si platila toľké vysoke odvody 🙏 mám nárok napr. na očr čo som si načítala. Ale môžem mať aj očr na staršiu a aj poberať rodičovský na mladšiu? Prípadne nejaká iná rada ?
Dakujem
@adkaadulka tak tie vysoké odvody sa ti v prvom rade vrátili vo výške materskej....na OČR môžeš ostať len ak máš choré dieťa, žiadna lekárka ťa nenechá na OČR mesiac ak máš zdrav dieťa....detto PN sa hlavne v tykýchto prípadoch preverujú a chodia kontroly....
@blancheporte ďakujem
@mogaa ďakujem za názor a je mi ľúto,že som ťa hneď z rána naštartovala.
Každý má možnosť využiť čo systém ponúka.
@adkaadulka systém neponúka byť na ocr so zdravým dieťaťom.... A ani na PN. To by si sedela s deťmi len doma kvôli kontrole? Aby si mohla využiť systém?
@luliu 🙈...pandemicka očr?.... Prepáč,ale to už sa sama rozhodnem...a ako vieš,že mám zdravé deti alebo,že nemám mega vilu z ktorej nepotrebujem ani nos vystrčiť ..
Žiadala som o radu a nie o morálne hodnotenie,ktorého je dnes plný internet....ale ďakujem za nazor
@adkaadulka pandemicku očr z akého dôvodu?
@luliu 🙏 "investovala".... skús si nastudovat zákony a paragrafy a prídeš na to,že aj ty mas na niečo možno nárok čo využíva xy ľudí v tvojom okoli alebo tu na internete a budeš mať iný pohľad na vec ... Alebo,keď ťa to tak veľmi rozčuľuje ...kandiduj a zmeň to ...
@adkaadulka áno, to je v poriadku, ale už nie je v poriadku vymýšľať ako prachy dostať späť formou ocr alebo PN alebo akokoľvek. Využila si čo štát ponúka, to je ok, materské si dostala, takže peniaze sa ti určite vrátili. Ale na pandemicku OCR nárok nemáš urcite.....
@lilinka88 ano je to tak...stále sa vypláca pandemicka ocr...po skončení rodičovskej je na to nárok(za určitých podmienok), na preklenutie obdobia, keď ide dieťa do škôlky v septembri napr....
@adkaadulka ale ty tie podmienky nespĺňas, takže nárok nemáš, keďže si doma s bábätkom
@adkaadulka veď ja som sa opýtala z akého dôvodu. Stačí normálne odpovedať. Mňa nemusíš poučovať či to je či nie, to ja veľmi dobre viem.
Chcela si poradiť a reagujes ako osa. Tak si nastuduj zákony a nepýtaj sa na fóre
@adkaadulka ale pandemická OČR o ktorej píšeš ty, je len v prípade že si zamestnaná a dieťa dovŕši 3roky a nevezmú ho do škôlky....čiže to sa teba ntýka, to je len v prípade ak trvá pracovný pomer.....potom je tam možnosť pandemickej OČR z dôvodu zatvorenia škôlky a čo viem, tak gro škôlok má minimálne zberné triedy, takže zatvorené nie sú....
@adkaadulka pisem ti spravu, nerada by som sa tu dostala do hadok.
@lilinka88 presne to robím 😉...lebo diskusie na internete k ničomu nevedu.
@adkaadulka tak keď sa pýtaš na zneužívanie sociálneho systému, nemôžeš očakávať,že ti všetci budú tlieskať a radiť
@adkaadulka nemozes ist na pandemicku ocr ked mas dieta do troch rokov
@adkaadulka mozes ist na pnku,ocrku.Ak sa odhlasis z poistenia,ochranna lehota je 7dni.Dovtedy musis ist na pn alebo ocr