Ahojte kto má skúsenosti? Koľko ste platili mesačne aby vám zvýšili materskú a o koľko vám ju navýšili? Oplatilo sa? Respektíve má niektorá muža na materskej ktorý poberá materskú z dobrovoľného poistenia a pritom pracuje a vy ste doma z dieťaťom? Zaujímalo by ma či sa to vlastne oplatí ak by môj muž takto poberal materskú.
@klaudulienqa Áno viem ale mňa by zaujímalo koľko by platil mesacne aby sme vládali aj platiť a koľko by mu potom z toho vyrátali. Nerozumiem zatiaľ tomu ako sa to ráta že koľko si bude platiť či si to vyberie sám akú sumu chce platiť? Lebo ak by zarábal plus by dostával materskú z dobrovoľného poistenia a bola by väčšia ako rodicak tak by to bolo lepšie otázne je koľko by tých 270dni musel platiť
Je to okolo 156€ mesačne, nemoze si vyberatco z toho balika chce platit, musi si cely balik ppoisteni platit.
@klaudulienqa ja chápem čo všetko musí platiť ale na základe čoho to vyratavaju že koľko má platiť chápeš.
Nevyratavaju, ta suma a vyska je na tebe
@kathy93 ak chce mať partner materské napr. 750 e tak musí mať platené DNP viac ako 26týž. a vymeriavací základ zvolený 1000e, takže mesačne by platil cca 350e, lebo materská je 75% z hrubého VZ.a či sa ti to oplatí..určite áno, však ako živnostník bude poberať materské napr. 750e, počas toho 7mesačného obdobia nemusí platiť ako živnostník odvody do soc.pois. a mať príjem tiež môže mať.
@kathy93 pôjdeš do sociálnej poisťovne a sama si zvolíš,že chceš mať akokeby si mala v hruom príjem 1000e a z toho 75% je 750e,ktoré by si mala dostávať-materské.
Ahoj ja som sa nato pytala, ale aby bola z toho ratana materska, musi byt 26 tyzdnov nepretrzite poisteny