Do práce počas rodičovskej dovolenky

filipko14
14. mar 2015

Ahojte, mam problem. Chcem sa vratit do prace pocas RD, malý ma 13 mesiacov, RD mi konci 21.2.2017, pracovny pomer mam na dobu neurcitu, moje miesto nezrusili. Zamestnavatelovi som to oznamila mesiac vopred a prisla mi odpoved, ze teraz to nie je mozne, pretoze si to prevadzka oddelenia nedovoluje a ze to bude mozne v sulade so zakonom, ked maly dovrsi 3 roky. Chcem sa spytat, nekonal zamestnavatel protizakonne? Nemate podobnu skusenost?

luliu
14. mar 2015

@filipko14 podla mna nema tvoj zamestnavatel pravdu - mas pravo nastupit spat do zamestnania

filipko14
autor
14. mar 2015

@luliu asi to bude chciet osobny pohovor s nadriadenym, pripadne sa poradit s pravnikom...

126
15. mar 2015

Mám kamaratku ktorá poberá rodičovský a je normálne zamestnaná len o dieťa sa musí niekto starať.

maznacik007
15. mar 2015

@filipko14 dodrzala si zakonnik prace a pred nástupom na RD si zamestnavatelovi pisomne oznamila ze ziadas o poskytnutie RD a dokedy si tam dala datum?
ak nie ty mozes poziadat o ukoncenie RD a mesiac vopred to zamestnavatelovi oznamit on ta moze pro forma vziat spat alebo ti hned dat výpoved z nadbytocnosti ...

najidealnejsie je sa dohodnut .. alebo si najst nieco ine .. a ten TP nech ti bezi .... a potom uvidis....
.

filipko14
autor
15. mar 2015

@maznacik007 zamestnavatelovi som oznamila,ze prechadzam z MD na RD,datum dokedy som neuvadzala,ved som predsa nevedela,kedy sa chcem vratit. Rozhodla som sa tak teraz k 1.4. co som zamestnavatelovi pisomne oznamila. Aka nadbytocnost? Moje miesto zrusene nebolo,niekto bol prijaty na zastupovanie a tomu maju ponuknut ine miesto alebo ho prepustit. Uz som sa radila s pravnikom a povedal,ze zamestnvatel je povinny ma prijat nazad,dokonca na to iste miesto,pokial nebolo zrusene,co nebolo.

filipko14
autor
15. mar 2015

@maznacik007 zamestnavatel predsa nesmie dat vypoved pocas MD a RD,zakon mu to zakazuje. A ked z nadbytocnosti,musi mu dat trojmesacne odstupne,co sa dnes velmi nenosi...

maznacik007
15. mar 2015

@filipko14 hej je povinny ta prijat spat .. otázkou je ci ten co je namiesto teba ako ma on koncipovanu zmluvu ... resp. ci s nim nie su spokojnejsi ako s tebou ...
oni ta musia prijat spat... ale ci tam dokazes vydrzat ved uvidis... 😉

ak sa vratis z RD do zamestnania uz prestavas byt chranena pred vypovedou ... kludne ti ju moze dat ak dodrzi zakonne podmienky ...

je rozdiel byt na RD /zo zamestnania/ a rozdiel poberat RP .. to ze ho poberas resp. ze ma dieta pod 3 roky ta pred vypovedou nechrani ..

filipko14
autor
15. mar 2015

Ta,ktora bola prijata namiesto mna ma pracovnu zmluvu "na zastupovanie pocas MD a RD",ci tam je uvedeny aj datum,to neviem. Ale to je jedno,ja sa chcem vratit na svoje povodne miesto. Ano,to je pravda,ze ked nastupim do zamestnania,uz nebudem chranena zakonom pred vypovedou.

filipko14
autor
15. mar 2015

@maznacik007 a nevies prosik ta,keby nastal pripad,ze by ma po prijati prepustili,nemohla by som sa vratit zbnovu na RD? V kazdom pripade sa treba ist porozpravat s veducou sestrou a namestnickou,ktora ma sestry na starosti,resp.s riaditelkou.

luliu
15. mar 2015

@filipko14 samozrejme sa mozes vratit spat na RD

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
filipko14
autor
15. mar 2015

@fidka79 netusim,co je za tym...chcem sa v sulade so zakonom vratit pocas RD do zamestnania na svoje povodne miesto,ktore,budem sa opakovat,nebolo zrusene. teraz je na nom sestra,ktora bola prijata na zastupovanie. Aj som volala vrchnej /dobre sme spolu vychadzali,pozname sa dlho,tykame si/,ale pobedala,ze sa o tomto so mnou po telefone rozpravat nebude,ze aby som prisla a pojdeme za namestnickou,ale bola trochu v pomykove,ked som jej povedala,ze konali protizakonne...uvidim,ako pochodim a ak to bude nevyhnutne,bude to riesit pravnik.

julka21
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
filipko14
autor
15. mar 2015

@julka21 vidis,toto mi nenapadlo,uvidim,co vybavim na osobnom pohovore.s vedenim a podla.toho budem postupovat dalej 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz