Dobry vecer prajem, neviete mi prosim poradit? Som na MD a chcela by som pracovat popri nej na dohodu. Do akej vysky mozem mat prijem aby som neprisla o matersku, ci rodicovsky prispevok? A mozem vobec pracovat bez toho aby som o ne prisla? Dakujem za nazory, pekny vecer vsetkym
Hranica príjmu nie je stanovená... popri materskej môžeš pracovať na dohodu, ale nesmie to byť vo firme, v ktorej si zamestnaná (z ktorej si odchádzala na materskú a máš tam pracovnú zmluvu)... vtedy ti bude chodiť normálne materská - celá... ak už si na rodičovskom príspevku, tak môžeš pracovať - zase bez obmedzenia príjmu- ale už môžeš pracovať normálne aj na trvalý pracovný pomer... na úrad práce to len oznámiš- doložíš pracovnú zmluvu a dáš im čestné prehlásenie, že kde bude dieťa - kto sa bude o neho starať... a príspevok ti budú platiť do troch rokov dieťaťa... ak budeš dávať dieťa do jaslí alebo nejakej fyzickej osobe, ktorá má nato živnosť, máš nárok požiadať o príspevok na opatrovanie - preplatenie, až do výšky 230eur - tiež do troch rokov dieťaťa... ale vtedy už nebudeš dostávať rodičovský príspevok... príspevok na opatrovateľku- jasle je tiež podmienený, že musíš dokladať od danej osoby - jaslí doklad a na základe neho ti to preplatia...
pri rodicovskom prispevku nie je stanovena hranica prijmu, akurat dneska som sa bola pytat na urade socialnych veci a rodiny, ich vlastne ani nezaujima ci pracujes, do troch rokov poberas uplne klasicky rodicovsky prispevok, co sa tyka MD tak to neviem