Ahojte zienky, potrebovala by som poradiť 🙏🏽Prosím
Na MD som nastúpila 8 týždňov pred porodom 28.1 nástup
Mám 37 týždňov materskú
Keď rátam podľa týždňov tak 14.10 mi konci MD
Keď podľa tej tabuľky čo je na socialnej poistovni tak mi konci 28.10
Som z toho jeleň
Neviete mi poradiť prosím ?
Ďakujem pekne
Asi by som sa riadila ich lehotnikom. Pripadne si môžeš zavolať na pobočku SP, alebo môžeš im položiť otázku cez ich kontaktný formulár čo majú na web stránke.
Riadis sa podla tabuľky... nevidím, je to male a rozmazane.
Najdi si v (asi prvom stĺpci alebo ako to je) datum, kedy si nastupovala na matersku. A potom v stĺpci 37tt mas napísané kedy ti presne konci - v ktorých den. Ide sa podla tabuľky, nie podla tvojich vypoctov, ok? 😁😉
Ale v tej tabuľke je predsa termín ukončenia 37 týždňov MD uvedených v prípade, že žena nastupuje na MD 6 týždňov pred pôrodom. Ty si nastúpila 8 týždňov, od uvedeného dátumu si odpočítaj tie 2 týždne, čo si nastúpila skôr a zistíš, že ti to sedí. MD ti končí 14.10.
@konikkon ďakujem pekne za vysvetlenie, cely den som dumala nad tým prečo mi vychádzajú dva dátumy...
Pozerám tu tabuľku... ked si nastupovala 28.1., 8 tt pred, materska ti konci po 37 tt dňa 27.10.
Ešte raz, pozeráš stĺpec nastup na MD 8 tt pred pôrodom. 28.1. Je to druhý, modro-fialovy. A potom pozeráš zanik nároku na materské, 37 tt, to je potom ten predposledný stĺpec. Tam je dátum 27.10.
Btw, 37 tt to si osamelá matka? Lebo MD je 34 tt.
238 dni
@lienka.7 nie, je to ako píše @konikkon .
Veď predsa ten dátum 27.10, čiže trvanie 37týždňov, nemôže byť rovnaký pre tie čo idú na materskú o 2 týždne skôr (8t pred pôrodom) a tie čo o 2 týždne neskôr (6t pred pôrodom).
Začiatok materskej 8t aj 6t sú síce v jednom riadku,ale logicky nemôžu končiť v ten istý deň naraz.
je to ako pise @konikkon. Tych 37 tyzdnov v tabulke oni pocitaju v pripade ze zena nastupi na MD 6tyzdnov pred porodom. ak ty si nastupila 8tyzdnov pred, treba si odpocitat dva tyzdne. to je 14.10. Maju to na stranke aj vysvetlene, ako treba tu tabulku citat, tam kde je odkaz na lehotnik. 🙂
@lienka.7 nemáš pravdu. Čítaj lepšie stránku SP, tam je to vysvetlene a jasne napísané. Nechce sa mi to sem kopírovať.
Btw., Podľa tvojej logiky žene, ktorá nastúpi na MD 6 týždňov pred TP a žene ktorá nastúpi 8 týždňov pred TP bude končiť materská v rovnaký deň? Lebo to ty svojím príspevkom tvrdíš 🤷 to by sme potom všetky išli na MD 8 týždňov pred TP
@konikkon ano, pozerám mas pravdu!
Tak ale potom je cela tabuľka na 2 veci, ked si mam odratávat ci prirátať daco...
Su tam jasne 2 stĺpce, 8tt a 6tt. Tak potom nech ten 8tt zrušia a je to.
Ja som sla 6tt na MD a sedelo mi to podla tabuľky presne.
@zojanka vedla pre stĺpec 6tt je iný riadok, nie sú totožné. Ale už sa mi to nechce počítať, ci je to alebo nie 37 tt.
Ja som tiez bola a som a toho jelen, zavolala som si a pani mi povedala datum kedy mi konci MD🙂