Dlhodobo nepriaznivý stav dieťaťa - príspevok

ajam17
27. jún 2024

Ahojte. Vybavovala som pre syna, ktorý mal vo februári 3 roky a teraz od septembra by mal nastúpiť do školy príspevok. Poradila mi to jeho obvodná lekárka, kvôli tomu že býva často chorý, má rôzne alergie atď. Doktorka mi vravela, že keď príspevok schvália malý môže chodiť do škôlky a ja normálne do práce. Príspevok mi aj schvalili, ale dnes som na internete vyčítala, že keď mi príspevok schvalili tak malý nemôže chodiť do škôlky a ja musím byť doma s ním, neviete ako to je? Skúšala som volať na úrad práce, ale tam mi už nedvihaju tak skúsim zajtra. Ak ste si niekto vybavovali ten istý príspevok, neviete mi poradiť ako to je?
Ďakujem za odpovede.

thereisabear
27. jún 2024

Pri predĺženej rodičovskej môže byť dieťa normálne v škôlke a ty v práci.

jaruska_12
27. jún 2024

@ajam17 môžem sa opýtať pri akej diagnóze vám schválili a na ako dlho? Áno môže riadne chodiť do o mš na celý deň

ptvw
27. jún 2024

Pri neplatenej môže ísť dieťa na 4 hodiny a ty nemôžeš pracovať, takto je to v poriadku ako ti to schvalili

ajam17
autor
27. jún 2024

@jaruska_12 môj syn má alergie na trávu a peľ. Takže ak je sezóna vkusne sopli, kycha atď. Robia sa mu niekdy ekzemy alebo také lišaje na ručkach a lícach. Potom býva často chorý, vždy keď je chorý tak ma ,,chytene' priedušky už sme kvôli tomu boli aj 2x v nemocnici na Hospitalizáciu. A chorý zvykne byť či je leto, zima.

majusqa77
27. jún 2024

treba sa pozriet v papieroch, tam byva napisane, ci sa odporuca kolektiv alebo nie

alickapusinka
27. jún 2024

Tu nie je dôležite že čo TI povedala detská lekárka tu je dôležite čo bude schvaľovať lekárka ktorá bude robiť posudok či je to alebo nie je na opatrovateľský príspevok teraz nechcú dávať len na alergie teraz je to omnoho prísnejšie. Ani niektorým mamám čo majú deti a sú ťažký autisti nechcú dávať nie to alergikom. Moja kolegyňa má dcérku onkologickú pacientku a nechcela jej lekárka na komisii napísať aby dostavala OP lebo už chodí iba na ambulantne chemoterapie. Takže na alergie veľmi pochybujem. Skúsiť môžeš ale realita bude asi iná.

andrejka1974
27. jún 2024

@ajam17 moze vodiť aj na celý den do škôlky a ty normálne do prace od 6 rokov je to iné vtedy máš opatrovateľský a tvoj príjem nesmie presiahnuť dvaapol násobku životného minima

bekiinka5
27. jún 2024

@alickapusinka treba čítať, píše, že jej príspevok schválili..

majusqa77
27. jún 2024

...a este sa treba aj pozriet na kolko ti prispevok schvalili. Pri mensich detoch to zvyknu niekedy aj len na rok, mne u takmer 5rocnej dali do 6 rokov