Ahojte baby, chcem sa poradit, malej zle vychadzaju roky, nevzali ju do skolky a v decembri mi konci rodicak, premyslam nad vypovedou DOHODOU a chceme urobit s mojim zamestnavatelom to, ze zoberiem si den dovolenky atd...Matersku som mala tu najvyssiu, z platu cca 1900 eur, neviete mi niekto poradit, kde si vypocitam aku by som mala mat podporu? ci to vyjde rovnako, menej atd? dakujem za mile rady 🙂
dakujem krasne 🙂
@barborkakr ahoj, nerozmýšľali ste nad súkromnou škôlkou na ten rok kumnpojde do statnej? Bola by škoda prísť o dobre platenú prácu a myslím, že z toho platu by ste to mohli zvládnuť.
@marpel firma od 1.1 konci...nezvladli krizu..
@barborkakr aha, chápem.
@marpel tak preto premyslam, co dalej.. :( inak by som neriesila 🙂
@barborkakr ja mam tiež doma januárového.. Do toho sme predávali byt a chceli sme kupovať dom len sme ešte nevedeli kde.. V máji som teda malému prihlášku do škôlky nikde nedala.. V októbri sme sa presťahovali a začala som riešiť škôlku.. Nikde že nemajú miesto a ze som si prihlášky nepodala.. Do najbližšej som teda stále vyvolávala a písala si s pani riaditeľkou emaily kde som jej vysvetlila celú situáciu aj s tým ze obaja pracujeme.. V decembri sa tam uvoľnilo miesto a nastúpil.. Ak by si chcela najvyššiu podporu musíš vybrať aspoň 2-3 dní dovolenky a ostatnú si nechať preplatiť..
@mattkapd aha, to znamena, ze ked 28.12. ma mala 3 roky vypoved bude podana k datumu akemu? dakujem Ti velmi...
@barborkakr ak firma konci, nedavajte vy vypoved, nech je vypoved zo strany zamestnavatela, budu vam musiet dat aj odstupne
a este je tu moznost, ze by ste isli po skonceni na pandemicku OCR, ak to dovtedy nezrusia (to je pre tych, co su zamestnani) a ak to dovtedy nezrusia, ale zatial to plati
ak by ste boli nezamestnana, da sa poberat pandemicka rodicovska
lenze asi by bolo najlepsie po skonceni pracovneho pomeru ist na urad prace a poberat pol roka podporu v nezamestnanosti
velmi dobra skupinka je tato, skuste sa aj tam spytat, tam su dievcata mzdarky a tie vedia velmi dobre poradit, co by bolo vo vasej situacii navyhodnejsie
https://www.modrykonik.sk/group/2172/
@barborkakr napíšte uzivatelke zalka.. Ona sa veľmi vyzná a vždy aj mne ochotne poradila..
Prečo chceš dávať výpoveď ty keď firma konci? 🤔 Výpoveď ti majú dat oni
@janai1 lebo ked mi daju oni vypoved nedostanem tu najvyssiu podporu, len ked dohodou, nie? Nepisem ze davam ja vypoved citajte🙏🏻
@barborkakr 😂😂😂 Však hore píšeš ze premýšľas nad výpoveďou dohodou (čo mimochodom neexistuje 🤷♀️ ale tak co už)
@janai1 to nie je ved pointa dohoda je dolezita a ta je tam spomenuta😉😊chytat za slovicka bez rady k veci mas rada😉
@lilinka88 tak tak dakujem toto presne myslim❤️
@barborkakr bože ty si exot 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ škoda ti nieco písať
@barborkakr podporu budes mat maximalnu, ved ta zavisi od tvojho platu (ci sa mylim?), kt. si mala vysoky (ked pises, ze aj matersku si mala maximalnu), tak neries ziadnu dohodu, nech ti da vypoved zamestnavatel aj s odstupnym
@evkao no ale ked mi da vypoved ON, budem ju tiez mat maximalnu? niede som citala, ze iba ak sa "dohodneme"
@barborkakr to ale plati pre mamicky, kt. by inak mali podporu nizsiu, ak si nemala na rodicovskej ziaden prijem a teda neplatila nemocenske poistenie, podpora sa ti pocita zo mzdy, ktoru si poberala pred nastupom na rodicovsku
@barborkakr Podpora bude určite nižšia, nakoľko má svoj strop.
Stačí dať do googla: maximálna podpora v nezamestanosti a dočítaš sa.
https://www.podporavnezamestnanosti.sk/maximaln...