Ahojte, poradte mi prosim ake mam moznosti, v situacii ked dieta pojde do skolky 09/2023 a ja mam nastupit do prace v polovici 07/2023. Dieta nemozem dat do sukromnej skolky, pretoze na to nemam financie. Stari rodicia pracuju, manzel si setri dovolenku na adaptacny cas po nastupe. Teda mi ostava 6 tyzdnov, ked do prace mam ist ale zaroven neviem kam dat dieta. Je mozne ist na OČR? Pandemicku OCR? Pripadne ina moznost? Dakujem za rady
@petamich vdaka, na moznost nahlasit sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6 r. som uplne zabudla 🙂 To by mi pomohlo.
ved mas dovolenku, ktora sa ti nazbierala pocas materskej.
Môžte aj OČR
@lyci ano mam, ale mam starsie dieta s poruchou imunity, setrim si ju radsej.
nie je OCR na to starsie dieta vacsi prijem ako nulovy pri osobe starajucej sa o dieta do 6 a setreni dovolenky? odvody su platene v oboch pripadoch
@lyci ;) vdaka za tip
Môžeš čerpať pandemicku ocr, je to pre teba najvýhodnejšie
Dieťa som dala do súkromnej škôlky
@luliu tu pandemicku OCR treba ziadat u pediatra?
Nie, pediater s tým nič nemá. Žiada sa elektronicky
A kolko ma to starsie dieta rokov?
@majkamasar 7 rokov
mozes dat pandemicku, presne toto sme riesili v rodine ze dieta bolo uz priate od septembra, tak do septembra narok bol. jedine ze to dovtedy stat zrusi tak potom neviem co
@katulienkax predpokladám, že nezruší, koniec vojny v nedohladne
Dakujem vsetkym za rady.
Na pandemicku OCR. Žiadaš elektronický, ale na konci mesiaca dáš prehlásenie, že sa nič nezmenilo a aj podpiseš, že dieťa nechodí do škôlky. To je podmienka.
Na pandemicku OCR. Prihlásiš sa cez net a vyplníš čestné vyhlásenie, že dieťa nenavstevuje škôlku.
A dajú ti OCR.
Nemusíš ísť k lekárovi. Vybavíš z domu
@etelkatelka dakujem
Autorka, môžeš mi prosím ťa napísať správu? Diki 😉
mozem sa mylit (snad pripadne niekto doplni) ale mozes sa nahlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, tym padom bude stat za teba platit zdravotku ale nebudes mat narok na ziadnu davku, oznamila by si zamestnavatelovi, ze sa do prace vratis az neskor (pripadne sa este da cerpat nejaka dovolenka, ak mas, len ta mozno bude potrebna inokedy)
ak sa nemylim, na pandemicku OCR mas narok iba ak ti dieta do skolky nevezmu, ak ti ho vezmu ale od septembra, tak narok nemas - tu si ale nie som 100% ista a rada sa aj ja nieco dozviem, budem totiz riesit to iste co ty ale az buduci rok, tiez mam julovca