Dieťa v jasliach- matka doma na rodičovskej

ariana_30
9. jan 2019

Pekny den,
Je tu nejaká mamicka, kt. dala 2r.dieta do jasliciek a ostala este urcity cas doma? Rodičovský prispevok sa pobera aj nadalej ?Matky kt. ostali pri nadpise zarazene, prosim Nekomentovat! ďakujem...

nikadomi
9. jan 2019

Áno, ja. 2,5 ročný šiel do jaslí. Na pol dňa síce. Ale šiel.

nikadomi
9. jan 2019

A áno, rodičovský poberám naďalej.

ariana_30
autor
9. jan 2019

@nikadomi diky pekne

ariana_30
autor
9. jan 2019

@nikadomi na pol dna znamena ze o 12:00si preneho prides ?okolie to ako vnima ze si "radsej "doma ako v práci?lebo uz normálne mam pred ocami tie vyjavene tvare ze a ty si doma????sa ti nechce robit?😂🤣chapes ma vsak?

peronka777
9. jan 2019

Ja som tiez dala svojho synceka do jasliciek ked mal 1r2mes a vobec nelutujem..rodicovsky som nadalej poberala a aj ked som sa zamestnala,do jeho 3r som stale poberala rodicovsky aj plat.

nelinka2009
9. jan 2019

@ariana_30 ja... teraz momentalne... maly v jasliach, ale rychlo zvyka pojdem uz do prace... ak chces mozes by na rodicovskej.

junova
9. jan 2019

@ariana_30 Ahoj, ja som dávala 2,5 ročného syna 2 x týždenne na 4 hodiny do jasliciek. V tom čase som si vybavila buď lekárov, úrady (mala som živnosť), robila doma alebo oddychovala. V tom čase som si otvorila živnosť, mala som zdravotné problémy ( podozrenie na sklerózu) žiadne babky na pomoc, tak som to riešila takto. Samozrejme boli blbé reči od susediek, niektorých kamosiek ale oni nevedeli čo je za tým. A mna nebavilo každému jednému vysvetľovať, že makám z domu a popritom chodím na x vyšetrení ku neurológovi, na očné. Takže som časom zmenila obranný prístup na prístup jbnt. Rodičovský príspevok som poberala ďalej.

ariana_30
autor
9. jan 2019

@junova super😉dakujem ze si napisala,ja tiez nemam chuť vysvetlovat ludom preco nejdem do prace a preco ho davam do jaslí..potrebujem si poriesit zdrav.problemy, a x vecí ktore pri nom nestíham, nikto nam nepomáha cize stale som s nim iba ja...babka tak raz za tri mesiace na dvebhodky postrazi ..plus pracu chcem zmeniť, plus maly sa tam teší ..je velmi živý...

nikadomi
9. jan 2019

@ariana_30 áno o 12tej chodievam preňho. A hej no ľudia riešia z čoho žijem ale muž ma dobre živí ☺️ Ale nie, my sme trocha špeci prípad. Malého máme adoptovaného a čakáme na súrodenca a ani srnky netušia, kedy to bude, tak zamestnať sa a potom to riešiť by bolo odveci. Hlavne ak má niekto predstavu aké je náročné pracovať a riešiť popri tom adopciu, ten chápe môj postoj/prístup.

nikadomi
9. jan 2019

@ariana_30 a jasné ůplne Ťa chápem. Ľudia majú vždy potrebu riešiť, keď sa niečo vymyká štandardu 🤷🏼‍♀️

ariana_30
autor
9. jan 2019

@nikadomi presne tak, ale ja si idem svoje vzdy a vsade😂

luckamorka
9. jan 2019

moj mladsi zacal chodit do jasliciek ked mal cca rok aj dva mesiace, po adaptacii rovno na cely den.. chvilu som ostala este doma pred nastupom do prace. Rodicak je nezavisly na tom ci pracujes alebo nie, ten mas bez podmienok do 3r veku dietata. Jedine ze by si si ako ja dala radsej ten prispevok na starostlivost (mne sa to viac oplatilo), vtedy sa rodicaku musis zrieknut. Ale to sa ta netyka kym nenastupis do prace, takze tak 🙂

mirola
11. jan 2019

@junova prosim ta co ta vysli takto jasle? 2x do tyzdna? Dakujem

junova
11. jan 2019

@mirola U nas sa plati 3 eura na hodinu. Vzdy som zaplatila za dany den na ruku ked som prisla pre dieta.

nelinka2009
11. jan 2019

@junova u nas 12 € na hodinu, ale celodenka na cely mesiac je za 400€

mirola
11. jan 2019

@nelinka2009 a to je kde u Vas? 😀😅..

nelinka2009
11. jan 2019

@mirola v BA Petrzalka

junova
11. jan 2019

@nelinka2009 To máte drahé. U nás to odvtedy dvihli na 4 eura na hodinu.

nelinka2009
11. jan 2019

@junova a to je kde u Vas? 😁😆😅😂 ta hodinova starostlivost je ozaj draha, to uz sa skor oplsti pil den 16,50 alebo cely den 20

junova
11. jan 2019

@nelinka2009 Nové Mesto nad Váhom

junova
11. jan 2019

Ja som dávala len dve dní v týždni doobeda, takze mne sa to oplatilo. Od 8 do 12 som platila 12 eur plus obed.

meluela
11. jan 2019

@ariana_30 rodicovsky mozes mat nadalej, ale ten max 280e prispevok na jasle/skolku co sa da zvolit si namiesto rodicovskeho ten nie, ten je viazany na zamestnanie/studium